HomeNeamt

Bani de la Guvern pentru două comune nemțene

Două primării din Neamț au primit bani de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale în acest an. Dintre toate administrațiile publice locale din județ, doar conturile primăriilor Văleni și Gâdinți vor fi mai bogate.

 

 

Suma aprobată pentru Văleni este de 93.000 lei. Primarul comunei spune că avea nevoie de bani pentru a acoperi datoriile pe care primăria le are către terți. „Noi mai avem datorii cam de 150.000 lei. Orice sumă care ajunge la noi este binevenită. Sperăm să nu fim uitați, fiindcă am muncit foarte mult în această campanie„, a afirmat Stoleru, primarul comunei Văleni.

Primarul comunei Gâdinți nu a fost atât de norocos. El a primit de la Guvern doar 15.000 lei. „Avem mare nevoie de bani. Gândiți-vă că nu am plătit deszăpezirea de iarna trecută. Mai avem de plată 16.400 lei către firma care ne-a făcut lucrările atunci„, a spus Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți.

În total, 50 de primării din țară au primit bani de la Guvern. Sumele alocate vor fi utilizate, conform hotărârii de Guvern, „pentru plata unor arierate aferente unor cheltuieli curente și de capital, precum și pentru cofinanțarea unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile„.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • cetatean 10 ani ago

    Ce vor face primarii TRASEISTI? de unde vor lua fonduri ca sa-si umple si buzunarele lor?