Prima paginăActualitateRoman

Bani de la Consiliul Județean pentru terenurile de la Pildeşti

Dimensiune text

Terenurile de la staţia de captare de la Pildeşti vor fi achiziţionate cu fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ. Consilierii judeţeni au votat, în şedinţa de marţi, 29 septembrie, vânzarea unor bunuri de la staţiunea Bălţăteşti. Înainte de votul pe proiect, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat şi care ar urma să fie destinaţia banilor. „Aceste sume pe care le obţinem din înstrăinarea de bunuri din patrimoniu aş vrea să fie utilizate pentru a cumpăra terenuri de protecţie pentru compania de apă, pentru captările de apă, la Vaduri, Tîrgu Neamţ şi Roman”, a afirmat Constantin Iacoban.

Preşedintele instituţiei judeţene a adăugat că, până acum, s-a mers pe principiul că nimeni nu va opri apa şi acele terenuri nu au fost o prioritate, dar că situaţia se schimbă.

Situaţia a fost confirmată şi de consilierul judeţean Mircea Pintilie, de la Tîrgu Neamţ. „Am spus şi la o şedinţă AGA de la ApaServ, o spun şi acum, în plen: compania de apă de la Iaşi a trimis un reprezentant la Timişeşti, care vorbeşte cu oamenii, fiind interesant de achiziţia de terenuri”, a precizat Mircea Pintilie. Un alt consilier judeţean, Ioan Păcală – care este angajat al operatorului de apă din Neamţ -, a dat asigurări că există preocupare pentru această chestiune şi că, deja, au avut loc discuţii cu autorităţile de la Tîrgu Neamţ.

Și Primăria Roman a încercat să cumpere terenurile de la staţia de captare de la Pildeşti – Simioneşti, dar negocierile cu autorităţile din Cordun nu au dus nicăieri până acum. De altfel, reprezentanţii celor două comunităţi nu s-au înţeles nici cu privire la construirea unui sens giratoriu în zona Dedeman, astfel că proiectul a fost modificat, pentru a nu mai include şi participare din partea comunei Cordun.

COMENTARII

WORDPRESS: 0