Prima paginăInedit

Balul Muşatinilor a dat timpul înapoi

Dimensiune text

Asociaţia de Voluntari „Muşatinii” a făcut bilanţul proiectelor din acest an şcolar, cu prilejul unui bal care a reînviat atmosfera anilor ’20.

Voluntarii Muşatini au pus punct activităţilor desfăşurate în acest an şcolar printr-o manifestare tradiţională: Balul Muşatinilor. În buna tradiţie a ediţiilor precedente, participanţii s-au conformat temei impuse de organizatori, şi anume reconstituirea atmosferei anilor ’20. Participanţii au purtat costumaţii specifice acelor timpuri, cel mai bun costum fiind răsplătit cu un premiu. Balul Muşatinilor i-a avut ca invitaţi speciali pe elevii de la Colegiul Naţional „Ana Aslan” din Timişoara, parteneri în numeroase proiecte cu elevii de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. Timişorenii au deschis balul cu un spectacol deosebit, cu piesa „Pop Cira şi Pop Spira”, de Stevan Sremac. Un fragment din această piesă a fost prezentat şi în cadrul concursului de scenete istorice care a avut loc sâmbătă, 17 mai, cu prilejul „Zilelor Romanului”. Voluntarii care s-au distins în activităţile desfăşurate în acest an au primit diplome pentru implicarea în proiectele „Muşatinilor”. De asemenea, toţi membrii Asociaţiei au primit certificate de voluntari.

bal2„Balul Muşatinilor este un eveniment aşteptat, care marchează încheierea unui an de proiecte. Este un moment în care facem bilanţul împlinirilor şi în care lansăm deja ideile pentru proiectele viitoare. Ținem foarte mult ca acest bal să nu fie o simplă petrecere. Tocmai de aceea, în fiecare an, balul are o temă, de obicei una istorică, care reprezintă o provocare pentru participanţi. Am trecut, pe rând, pe la domniţe şi prinţi din epoca medievală, la femei celebre care au marcat cursul istoriei, iar pentru acest an am ales atmosfera anilor ’20. Pentru mine, ca profesor de istorie, acest lucru mă bucură, pentru că elevii au posibilitatea să se apropie de epoci şi de nume cunoscute doar din cartea de istorie. Concursul de personaje nu este doar un concurs de costume, ci presupune interpretarea şi cunoaşterea personajului”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”, şcoală de la care provin cei mai mulţi muşatini.

Personajele premiate în acest an au fost Otilia, din romanul „Enigma Otiliei”, de George Călinescu, interpretată de Ioana Zaharia, şi Marta Bibescu, în două variante, realizate de Andreea Zalomir şi Ana Mihailovici.

COMENTARII

WORDPRESS: 0