HomeEducatie

Bacalaureatul rămîne neschimbat

Primele consultări avute de reprezentanții Ministerului Educației cu elevii aflați acum în clasa a XI-a, viitori candidați la examenul de bacalaureat din 2012, au condus spre menținerea actualului mod de susținere a examenului de maturitate.

 

Astfel, elevii au fost chestionați în legătură cu structura și modalitatea de desfășurare a examenului de bacalaureat din 2013, fiind invitați să se pronunțe fie pentru aplicarea în avans a prevederilor Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ce reglementează un sistem de evaluare diferențiată la sfîrșitul clasei a XII-a, fie pentru menținerea sistemului actual. În urma votului informal exprimat, majoritatea a votat pentru păstrarea actualei formule de desfășurare a examenului de bacalaureat, urmînd ca, pînă în 30 iunie 2012, să aibă loc administrarea și completarea la nivel național a unui chestionar pe acest subiect, analiza-interpretarea răspunsurilor și stabilirea concluziilor.

Ministrul Liviu Marian Pop a subliniat importanța acestor consultări, deoarece poate genera idei constructive. „Timpul este extrem de scurt, iar cea mai bună decizie va fi cea luată în beneficiul elevilor„, a spus ministrul interimar al Educației, Liviu Marian Pop.

Comentarii

WORDPRESS: 0