Prima paginăEducatie

Bacalaureatul începe luni la ora 12

Dimensiune text

Amenajarea secţiile de votare în şcoli a deplasat prima probă de la bacalaureat la ora 12. Celelalte probe vor fi programate de la ora 9. Camerele de supraveghere vor asigura corectitudinea examenului de maturitate.

 

Luni, 11 iunie, începe examenul de bacalaureat, cu proba de certificare a competenţelor de comunicare în limba română. Proba va începe la ora 12, avînd în vedere că în toate unităţile de învăţămînt au fost amenajate secţii de votare. În celelalte zile de examen, probele vor începe la ora 9.

La această sesiune a examenului de bacalaureat, camerele de supraveghere vor fi funcţionale şi în probele de evaluare a competenţelor digitale şi lingvistice. De asemenea, pe lîngă camerele de supraveghere din sălile de examen, pentru probele scrise vor fi amplasate camere de supraveghere şi în punctele în care are loc desigilarea subiectelor şi multiplicarea acestora. În toate centrele de examen vor fi prezenţi observatori din partea ONG-urilor şi a Asociaţiilor de Părinţi din liceele din judeţ.

Evaluarea competenţelor de comunicare în limba română va avea loc în perioada 11 – 13 iunie, între 18 şi 22 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 25 şi 27 iunie – evaluarea competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc în 2 iulie, în 3 iulie se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, pe 4 iulie candidaţii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor va avea loc în 8 iulie, iar în 9 iulie, între orele 8 şi 12, se pot depune contestaţii. Rezultatele finale, în urma analizării contestaţiilor, vor fi afişate în 13 iulie.

În judeţul Neamţ, s-au înscris pentru examen 6.500 de candidaţi, din care mai bine de 2.000 sînt candidaţi din promoţiile anterioare, care nu au promovat, pînă acum, examenul de bacalaureat. Conform legii, aceştia nu vor repeta întreg examenul de bacalaureat, ci vor susţine doar probele la care nu au reuşit să obţină notă de trecere.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0