BAC-ul dat a treia oară costă 230 de lei

Absolvenții de liceu care au susținut deja de două ori examenul de bacalaureat și vor să-și încerce șansele și a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei.

 

 

Taxa a fost stabilită de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, luînd în considerare și rata inflației transmisă de Institutul Național de Statistică.
Taxa de 230 de lei este valabilă pentru candidații care susțin toate probele examenului.

Pentru candidații care au promovat unele probe în edițiile anterioare, taxa se recalculează, în funcție de numărul de probe la care urmează să participe, astfel încît să acopere toate cheltuielile necesare examinării candidatului.
Pentru celelalte examene de finalizare a studiilor, pe care candidații le-au susținut deja de două ori, fără a le promova, taxele vor fi stabilite la nivelul inspectoratului școlar județean sau a centrului de examen. În această categorie intră examenele de obținere a atestatelor pentru elevii de la clasele de matematică – informatică, informatică intensiv, bilingv, sau cei care susțin examene de certificare a competențelor de nivel 2 sau 3.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!