HomeNeamt

Avocații sunt invitați să-i apere pe polițiști

Doar 5.000 lei a cheltuit, anul trecut, IPJ Neamț, pentru avocații care i-au apărat pe oamenii legii. Anul acesta se caută din nou apărător pentru polițiști.

 

 

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț caută avocat care să-i apere pe polițiști de acuzațiile aduse pentru fapte comise în timpul serviciului. Acesta este al doilea an în care IPJ Neamț caută avocat, conform Ordinului ministrului Administrației și Internelor nr. 9/2009, privind condițiile acordării sumelor pentru asigurarea asistenței juridice a polițistului pentru fapte săvârșite în exercitarea atribuțiilor.

Anul trecut, contractul-cadru încheiat cu avocatul Adrian Mătășel prevedea ca suma maximă oferită de IPJ Neamț pentru un proces să fie de 3.200 lei.

Am avut solicitări din partea polițiștilor, iar cheltuielile totale din 2012, inițial, s-au ridicat la aproximativ 9.000 lei. Însă, în cazul polițiștilor care s-au dovedit a fi vinovați, sumele s-au recuperat, astfel că noi am avut cheltuieli finale de 5.000 lei„, a afirmat comisarul șef Paul Tablan, inspectorul-șef al IPJ Neamț.

În plus, acesta a precizat că unii polițiști nu l-au agreat pe avocatul Adrian Mătășel și au cerut decontarea serviciilor juridice pentru avocații aleși de ei, în limita sumelor prevăzute în contractul-cadru.

Ca și anul trecut, criteriul de atribuire va fi prețul cel mai scăzut. Avocații sau cabinetele de avocatură care doresc să participe la procedura de achiziție trebuie să prezinte o serie de documente. În cazul în care se constată că ofertele clasate pe primul loc au prețuri egale, autoritatea contractantă va solicita reofertarea în plic închis, în vederea departajării ofertelor. Data limită de depunere a ofertelor este 13 februarie. Deschiderea plicurilor va avea loc a doua zi, ora 10.00, la sediul IJP Neamt. Informații suplimentare pot fi obținute de la Compartimentul Achiziții din cadrul IPJ Neamț, telefon/fax 0233-207201.

Comentarii

WORDPRESS: 0