HomeActualitateRoman

Avocat acuzat că profesează ilegal

Vasilica Fieru a fost trimisă în judecată pentru practicarea unei profesii fără drept. Ea face parte dintr-un barou paralel cu cel în care sunt înscrişi oficial avocaţii.

Miercuri, 9 octombrie, la Judecătoria Roman a avut loc un proces inedit. În dosarul 3094/291/2013, Vasilica Fieru este judecată pentru exercitarea fără drept a unei profesii. În urma unei plângeri venită din partea Baroului Neamţ, procurorii au dispus trimiterea sa în judecată pentru că exercita fără drept meseria de avocat. În vârstă de 63 de ani, Vasilica Fieru a absolvit Facultatea de Chimie, iar în 2009 a terminat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi. Ulterior, ea s-a înscris în Uniunea Avocaţilor din România, o formaţiune paralelă cu Uniunea Naţională a Barourilor din România. Diferenţa dintre cele două instituţii este că în Uniunea Avocaţilor se poate înscrie orice absolvent de drept, fără să dea examen de intrare în Barou, aşa cum prevede Legea profesiei de avocat.

La procesul de miercuri, apărător i-a fost tocmai Pompiliu Bota, cel care a înfiinţat această structură paralelă, judecat şi el tot pentru exercitarea fără drept a unei profesii. Procesul s-a amânat pentru luna noiembrie, în vederea pregătirii apărării. Vasilica Fieru și Pompiliu Bota, aflați miercuri pe holurile Judecătoriei Roman, nu au dorit să facă niciun fel de declaraţii.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • LEX 9 ani ago

  CRED CA…AUTORUL ARTICOLULUI AR TREBUI SA SE DOCUMENTEZE MAI BINE…CU PRIVIRE LA ACTELE PE CARE LE DETINE BAROUL PARALEL SI CU PRIVIRE LA ACTELE DE INFIINTARE SI FUNCTIONARE PE CARE LE DETINE BAROUL TRADITIONAL, IAR APOI IL ROG SA FACA UN ARTICOL PE TEMA ASTA !

 • LEX 9 ani ago

  ROG AUTORUL ARTICOLULUI SA CITEASCA ORDONANTA PROCURORULUI DIN DOSARUL PENAL NR 16443-P-2010 A PARCHETULUI DE PE LINGA JUDEC SECTOR 3 ACCESAND LINK-UL http://bota.ro/wp-content/uploads/2013/10/J-S-3-RADU-C-TIN.pdf SI DUPA ACEASTA SA SCRIE UN ARTICOL !

 • Bota Pompiliu 9 ani ago

  ,,Diferenţa dintre cele două instituţii este că în Uniunea Avocaţilor se poate înscrie orice absolvent de drept, fără să dea examen de intrare în Barou, aşa cum prevede Legea profesiei de avocat.,,

  De unde ati scos aberatia asta ?

 • in anul 2010 am dobandit calitatea de avocat definitiv sustinand un examen in acest sens (in cadrul unbr-bota) primind dreptul de infiintare cabinet avocat (inregistrat la anaf) deci sustinerea ca nu se da examen in unbr este falsa!!! practic avocatura de 3 ani nestingherit inca …..www.unbr.eu sau http://www.bota.ro UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA

 • se impune ca jurnalistii sa se documenteze bine inainte de a da informatii despre o entitate sau alta …..un articol despre UNBR-bota este benevol…..dar sa se tina cont de documente si realitate si nu de „ocara nedreapta” a aripei concurente ..in speta unbr florea (desfiintati prin legea 3/1948 in vigoare si azi)