Prima paginăActualitate

Avertizare nowcasting de vînt puternic valabilă sîmbătă în 20 de județe, inclusiv Neamț

Dimensiune text

Meteorologii au emis cîteva avertizări nowcasting care vizează vînt puternic, ce poate atinge la rafale 70-80 de kilometri pe oră și, izolat, 90 de kilometri pe oră, valabile sîmbătă.

 

 

Pînă la ora 20.00, în zona de munte a județelor Argeș, Dîmbovița, Prahova și Buzău vor fi intensificări ale vîntului care vor atinge și depăși local, la rafală, 70-80 de kilometri pe oră și izolat 90 de kilometri pe oră.

Tot pînă la ora 20.00 va fi vînt puternic, cu viteze de pînă la 60 de kilometri pe oră și izolat de peste 75 de kilometri pe oră, și în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Botoșani, Iași ,Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

De asemenea, avertizarea de vînt puternic a fost emisă, pînă la ora 17.00, și pentru zona Dobrogea și județele Sibiu, mai ales jumătatea sudică, inclusiv municipiul Sibiu și zona montană, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Bihor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • prostul satului 9 ani

  Puteti explica si la muritorii de rand ce inseamna „nowcasting „? DEX-ul roman a ajuns asa de sarac si nu mai are cuvinte?

  • Prognoza de vreme in urmatoarele sase ore este adesea mentionata ca nowcasting. In acest interval de timp este posibil sa se prevada caracteristicile mai mici, cum ar fi ploi individuale / locale si furtuni cu precizie rezonabila, precum si alte caracteristici prea mici pentru a fi solutionate de catre un model realizat de calculator. Pe baza celor mai recente date obtinute prin satelit se face o analiza mai buna a caracteristicilor prezente la scara mica si se obtine o prognoza mai precisa pentru urmatoarele câteva ore.

   • prostul satului 9 ani

    Multumesc in numele tuturor muritorilor de rand. Trebuia sa puneti ca nota de subsol pentru a intelege lumea ce e si cu ce se mananca „nowcasting”

 • Marian Zanet 4 săptămâni

  Cum se pregătesc țăranii când vine ploaia, ninge, vine furtună, când tu.le spui că „now casting” :explicați dracu românește, nu vă mai scrântiti limba și creierul!!!