Avansări în grad în cadrul ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

HomeActualitate

Avansări în grad în cadrul ISU Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

Marți, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, pe platoul Curții Domnești din municipiul Piatra Neamț a avut loc un ceremonial militar și religios, pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” (ISU) al județului Neamț care îndeplineau condițiile de înaintare în grad înainte de termen.

Astfel, au fost avansați în grad trei ofițeri: în grad de locotenent-colonel – maior Buruiană Ovidiu, în grad de maior – căpitan Grancea Andrei, în grad de maior – căpitan Varganici Adrian; un maistru militar – Demetercă Claudiu (Detașamentul de pompieri Roman); patru subofițeri – în gradul de plutonier adjutant șef: Asaftei Alin (Detașamentul de pompieri Roman), Oprișan Ciprian (Detașamentul de pompieri Piatra Neamț), Roșu Gigel (Detașamentul de pompieri Piatra Neamț), iar în gradul de plutonier adjutant: Bejinariu Vasile (Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț).

„La aniversarea Zilei Pompierilor din România, adresez mulțumiri cadrelor militare în rezervă prezente la această activitate și adresez urări de succes în activitate voluntarilor ISU, membrilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi «Prietenii pompierilor», membrilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență și nu în ultimul rând membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La ceas aniversar, adresez mulțumiri tuturor pompierilor din ISU Neamț, pentru eforturile pe care le fac pentru îndeplinirea obiectivului principal al instituției: protejarea și salvarea cetățenilor! Pompieri nemțeni care au materializat tranziția de la lupta din Dealul Spirii cu oștirea otomană la lupta cu incendiile de fond forestier din Attica – Grecia respectiv Gironde – Franța. Pompieri nemțeni care de la ultima ceremonie de pe acest platou, din 13 septembrie 2021, și până astăzi, au executat 14.000 de intervenții, o medie de 38 de misiuni zilnice, în slujba cetățenilor din județul Neamț. La mulți ani, pompieri nemțeni!”, a transmis cu acest prilej inspectorul șef al ISU Neamț, colonel Mihai Ciprian Mitrea.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0