Prima paginăActualitate

Autoritățile sanitare, în alertă din cauza caniculei

Dimensiune text

Avînd în vedere temperaturile extrem de ridicate, Ministerul Sănătății (MS) a cerut serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere.

 

Potrivit MS, direcțiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autoritățile locale pentru amenajarea punctelor de asistență a populației în caz de nevoie.
Pentru acest demers, în cadrul primăriilor, farmaciilor, în dispensare, școli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate și marcate spații cu aer condiționat unde se poate distribui apă populației.
De asemenea, direcțiile de sănătate publică trebuie să verifice condițiile de asigurare a asistenței medicale în unitățile sanitare, asigurarea stocurilor de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă, funcționalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare.
Se vor verifica condițiile igienico-sanitare, de cazare și alimentație, din taberele școlare, precum și respectarea condițiilor igienico-sanitare din unitățile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea și comercializarea produselor alimentare) și verificarea controlului medical periodic al persoanelor angajate în aceste unități.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0