Autoritățile discută despre două noi semafoare pe strada Bogdan Dragoș, în intersecțiile cu Tineretului și bd. Republicii

HomeSocial

Autoritățile discută despre două noi semafoare pe strada Bogdan Dragoș, în intersecțiile cu Tineretului și bd. Republicii

Autoritățile romașcane discută, în această perioadă, despre noi reglementări rutiere, prin semaforizare, în două intersecții aglomerate din municipiul Roman, intersecția străzii Bogdan Dragoș cu strada Tineretului și cea dintre bulevardul Republicii cu strada Bogdan Dragoș.

Propunerea noilor reglementări a fost enunțată de consilierul local Alexandru George Balan în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Roman de joi, 23 iunie: „Grupul consilierilor PSD, împreună cu colegul de la Pro România și de la PP-USL, începem de astăzi să facem un demers care ține de siguranța circulației în municipiul Roman, și facem un demers ca la carte, prin care ne adresăm în primul rând primarului – prin dânsul către Comisia de circulație de la nivelul municipiului Roman și ulterior către IPJ Neamț -, pentru că dorim semaforizarea intersecției dintre strada Bogdan Dragoș și strada Tineretului și semaforizare sau un mic sens giratoriu în zona «Abator», intersecția străzii Bogdan Dragoș cu bulevardul Republicii – doar după ce obținem toate avizele”.

Primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, consideră oportună semaforizarea intersecției Bogdan Dragoș – Tineretului, însă afirmă că amplasarea unui semafor în intersecţia de la „Abator” nu este necesară.

Din punctul meu de vedere, intersecția Tineretului cu Bogdan Dragoș este o zonă sensibilă, vedem cu toții că acolo se întâmplă foarte des accidente. Acum poate că e vacanță și nu mai atât de mare tranzitul în acea zonă, dar cred că o astfel de sistematizare poate reduce numărul de accidente. Clar, în zona cealaltă (n.r. – Republicii cu Bogdan Dragoș) au mai fost discuții în Comisia de circulație și concluzia a fost că nu e indicat să amplasăm un semafor în acea intersecție, având în vedere că o una atipică, dezaxată, nu este de tipul celeilalte. Acum, bineînțeles, solicitarea făcută în Consiliul Local ieri își va urma cursul firesc, va intra în analiză în Comisia de circulație, unde se va stabili clar situația – dar cred eu că cea de la Tineretului va primi un aviz favorabil”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă de vineri, 24 iunie.

În legătură cu semaforul dintr-o altă intersecție cu trafic intens, dintre străzile Mihai Viteazul și Anton Pann, în zona Școlii „Calistrat Hogaș” – de la conducerea căreia a venit și solicitarea de amplasare a semaforului, pentru siguranța elevilor -, primarul a mai precizat că până la punerea acestuia în funcțiune mai sunt necesare un aviz de la Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și, în premieră, un studiu de trafic.

Deocamdată, acolo semaforul funcționează doar cu galben intermitent, pentru că nu sunt finalizate toate etapele pentru avizul de funcționare. Aici, din punct de vedere al aprobărilor, în momentul de față, procedural, sunt câteva lucruri schimbate, în sensul că astfel de modificări sunt aprobate la nivel județean, de către Poliția Rutieră, și nu la nivel local. Acum, chiar dacă au fost aprobate în Comisia locală de circulație, ele trebuie avizate și de către un compartiment din cadrul IPJ Neamț. Totodată, pentru anumite intervenții, ne este necesară și documentație, iar pentru acel semafor este necesară o documentaţie specială, un proiect tehnic întocmit de un specialist în domeniul traficului. Acum, din primele studii pe care le-am făcut – pentru că nu am avut până acum un astfel de proiect sau o astfel de documentație -, ajunge undeva la 25.000 de lei un astfel de studiu. Nu îl avem bugetat și urmează să mai vedem care este situația în piață exact, pentru că nu ne-am mai confruntat cu astfel de soluții”, a mai afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0