Prima paginăActualitate

Autorii jafului de 2,2 milioane de lei asupra unei maşini a Poştei, condamnaţi definitiv şi încarceraţi

Autorii jafului de 2,2 milioane de lei asupra unei maşini a Poştei, condamnaţi definitiv şi încarceraţi

Dimensiune text

 

inchisoare puscarie detentie dupa gratiiÎn seara zilei de miercuri, 20 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea faţă de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, toţi din Piatra Neamţ. Doi dintre aceştia au fost căutaţi şi depistaţi la domiciliu, fiind preluaţi pentru a fi încarceraţi, iar al treilea s-a prezentat la sediul Poliţiei. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, violare de domiciliu şi aderare la un grup infracţional organizat.

„În fapt, în data de 16 mai 2013, împreună cu alte persoane au comis o tâlhărie în dauna Companiei Naţionale Poşta Română, sustrăgând 2.230.000 lei şi corespondenţă. Totodată în luna august 2013 şi octombrie 2013, au participat la săvârşirea a două tâlhării faţă de personalul a două schituri mănăstireşti, din Vatra Dornei, judeţul Suceava, şi comuna Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ. Persoanele au fost reţinute şi escortate de poliţişti la Penitenciarul Bacău, în vederea încarcerării”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

Miercuri, 20 iulie, Curtea de Apel Bacău a dat sentinţa definitivă în dosarul asupra celor care au atacat o maşină a Poştei, în zona comunei Bârgăoani, iar apoi au atacat schiturile mănăstireşti. În total, autorii au primit peste 100 de ani de închisoare. În plus, ei au de returnat banii Poştei Române.

Jaful asupra maşinii Poştei a avut loc pe data 16 mai 2013, în jurul orei 7.45, vizată fiind o maşină a Poştei Române care transporta pensiile pentru locuitorii din zona Romanului. Maşina a fost atacată din două direcţii, în localitatea Bârgăoani, pe DN 15D, după ce două autovehicule, în care se aflau patru persoane, dintre care una înarmată cu un pistol – conform declaraţiilor celor doi angajaţi ai Poştei aflaţi în maşina jefuită – au blocat autoturismul pe traseu. Hoţii, care purtau cagule, au furat o sumă de bani, iar resturile bunurilor le-au abandonat. În maşină se mai aflau saci cu alte bunuri şi scrisori. Cei doi angajaţi ai Poştei nu au suferit vătămări corporale grave, unul dintre ei având doar leziuni în zona gurii. La momentul jafului, cei doi angajaţi erau dotaţi doar cu un spray lacrimogen, iar maşina cu care făceau transportul era o Dacie „papuc” de generaţie veche.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0