Automat pentru țigări electronice amplasat în Piața „Roman-Vodă”, sigilat de Protecția Consumatorilor

HomeActualitate

Automat pentru țigări electronice amplasat în Piața „Roman-Vodă”, sigilat de Protecția Consumatorilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț (CJPC Neamț) informează că, în acțiunile de control desfășurate de reprezentanții instituției pe raza municipiului Roman, a fost identificat un automat pentru vânzarea țigaretelor electronice amplasat în Piața „Roman-Vodă”, în proximitatea Agenției Loto 27-014.

„Întrucât accesibilitatea utilizării acestuia de către tineri sub 18 ani nu este în niciun fel restricționată, coroborat cu informarea incompletă a consumatorilor prin traducerea informațiilor din marcarea originală – fapte ce intră sub incidența art. 7, lit. c) a 2-a liniuță, din Ordonanța Guvernului nr 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare -, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 5.000 de lei și a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la eliminarea neconformităților constatate și aplicarea unui înscris pe aparatul în cauză. Operatorul economic a înțeles să nu respecte măsura dispusă prin documentul de control, reluând activitatea fără a se conforma cerințelor impuse și fără a solicita acordul CJPC Neamț”, arată comunicatul CJPC Neamț.

Instituția mai arată că, drept urmare, a fost întocmit un nou document de control, a fost aplicată o amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei și, la propunerea echipei de control, a fost emisă decizia de închidere a unității pe o perioadă de până la șase luni. De asemenea, a fost transmisă o informare către Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Neamț, în vederea stabilirii măsurilor conform competențelor atribuite de cadrul legislativ. În prezența reprezentanților IPJ Neamț, au fost aplicate sigilii și un înscris cu măsura dispusă prin decizie.

,,Menționez faptul că înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, iar dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la trei luni la doi ani sau amendă, conform articolului 243 Cod Penal”, a precizat Vlad Ciurea, comisar şef adjunct în cadrul CJPC Neamț.

 

Foto: CJPC Neamt

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0