Prima paginăRoman

AUDIERE PUBLICĂ – Legea dialogului Social – o lege a dialogului?

Dimensiune text

În data de 31 octombrie 2012, între orele 17.30 – 19.00, la sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman, a avut loc audierea publică cu tema: „Legea dialogului social – O lege a dialogului?”

 

 

Evenimentul a fost organizat de Grupul de inițiativă „Pro dialog social real”, alături de Sindicatul Liber Petrotub Roman, Sindicatul Impact Botoșani, FSS Metarom București și Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman.

Scopul audierii publice a fost prezentarea unor puncte de vedere cu privire la caracterul democratic sau antidemocratic al Legii dialogului social, impactul asupra activității sindicatelor și a relației angajator – salariați – reprezentanți ai salariaților, identificarea pozițiilor față de această lege, adaptarea poziției viitoare a grupului de inițiativă față de această lege.

Cetățeni, salariați, sindicaliști, reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanți ai patronatelor și manageri și-au exprimat, în scris și verbal, punctul de vedere cu privire la Legea nr.62/2011 a dialogului social, având în vedere normele propuse de Guvern prin proiectele de acte normative trimise spre consultare partenerilor sociali.

Audierea publică, ca formă de consultare publică, a urmărit colectarea de opinii, soluții și probleme de la cetățenii comunității și sintetizarea acestora într-un raport efectuat de experți independenți. Un astfel de exercițiu democratic întărește comunitatea și contribuie la realizarea unor politici publice potrivite acesteia.

Au participat cetățenii salariați, manageri, sindicaliști, patroni, reprezentanți ai patronatelor și ai sindicatelor și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, care îndeplineau condițiile impuse de regulamentul de organizare al audierii publice.

Motivația completă a temei audierii publice, bibliografia, regulamentul de organizare, regulile de redactare a depozițiilor scrise, formularul de înscriere au fost postate pe adresa: www.slpetrotubroman.freewb.ro.

Cererile de înscriere pentru participare și depozițiile scrise au fost transmise grupului de inițiativă pe e-mail: slpetrotub@yahoo.com.

Această audiere publică face parte dintr-un ciclu mai larg de acțiuni de lobby și advocacy pentru modificarea Legii dialogului social, în sensul respectării drepturilor și libertăților democratice.

Concluziile comisiei de experți, privind punctele de vedere și soluțiile propuse în cadrul evenimentului, vor fi prezentate public în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată în data de 12 noiembrie 2012, ora 16.00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman.

 

Membrii comisiei de inițiativă:

1. Mircea Gherasim – secretar general – Sindicatul Liber Petrotub Roman

2. Dănuț Radu – vicepreședinte – Sindicatul Liber Petrotub Roman

3. Camelia Socianu – Sindicatul Impact Botoșani

COMENTARII

WORDPRESS: 0