Prima paginăActualitateRoman

Au vrut să plătească primii taxele şi impozitele locale

Dimensiune text

Prima zi în care s-au plătit impozitele locale la Primăria Roman s-a observat cu uşurinţă. Luni, 18 ianuarie, zeci de persoane s-au aşezat la coadă pentru a plăti taxele pentru locuinţe, chiar dacă acest lucru se poate face fără probleme şi în alte zile. Coada, care cuprindea mare parte din holul primăriei, cel aferent intrării dinspre Tosca, era formată mai ales din persoane în vârstă. Oamenii spun că preferă să stea acum la rând decât să amâne plata taxelor locale.

plata 02O nemulţumire a celor prezenţi era legată de impozitele care, anul acesta, vor fi mai mari, din cauza modificărilor Codului fiscal. „Am primit în plus la pensie 19 lei, dar voi plăti mai mult cu aproximativ 30 de lei în plus la impozit. Cu o mână au dat şi cu două au luat guvernanţii”, a spus o femeie care stătea la rând. Printre cei care aşteptau, civilizat, la rând erau şi persoane care aveau de plătit alte taxe.

Autorităţile locale îi îndeamnă pe cetăţeni să programeze plata impozitelor în săptămânile următoare. „Ne aşteptam să fie aglomeraţie la biroul de taxe şi impozite locale. Îi rugăm pe cei care au o urgenţă să achite taxele şi impozitele locale, iar ceilalţi să mai aştepte până la începutul lunii februarie, când va fi mai lejer. Ca element de noutate, în urma apariţiilor normelor de aplicare ale Codului fiscal, facem precizarea pentru cei care au domiciliile fiscale în locuinţă că, până la 31 martie, au obligaţia de a depune o declaraţie. Dar impozitul se va plăti majorat doar pentru cei care efectiv desfăşoară activitatea economică acolo”, a spus Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0