HomeActualitate

Au vrut să „cumpere” 27 de centrale termice fără bani

Trei bărbați din București au vrut să „cumpere” centrale termice de 47.000 lei de la o firmă din Roman. Ei s-au recomandat ca fiind reprezentanții unui agent economic.

 

 

 

Vigilența unui administrator și buna colaborare între autorități au făcut ca activitatea infracțională a trei suspecți de tentativă la înșelăciune să fie oprită la timp. Trei bărbați din București au fost reținuți de polițiști pentru că au încercat să înșele o firmă cu suma de 47.000 de lei. În ziua de 22 martie, Poliția municipiului Roman a fost sesizată de administratorul unei societăți comerciale din municipiul Roman despre faptul că a fost contactat telefonic de o persoană care s-a recomandat ca administrator al unei firme din municipiul Bîrlad, județul Vaslui, solicitîndu-i să încheie un contract pentru achiziționarea a 27 de centrale termice, în valoare totală de 47.000 de lei, plata urmînd să se facă ulterior, prin ordin de plată.

Avînd suspiciuni cu privire la veridicitatea contractului, reclamantul a contactat firma din municipiul Bîrlad, ai cărei reprezentanți i-au confirmat că nu au făcut vreo solicitare către societatea sa. În aceste condiții, administratorul firmei romașcane a sesizat Poliția.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman și beneficiind de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Serviciului de Informații și Protecție Internă Neamț, Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman și Judecătoriei Roman, au fost identificați suspecții ca fiind Constantin P., de 38 de ani, Cristian S., de 41 de ani, și Nicu G., de 43 de ani, toți din municipiul București.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Cei trei au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă.

Cei trei bărbați sînt suspectați că, folosind același mod de operare, au încercat să înșele și alte firme din țară. Polițiștii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale a suspecților.

Comentarii

WORDPRESS: 1
 • nasa 10 ani ago

  atentie si la teparii din bacau caraza dan constantin 22 ani si lehadus gheorghita 38 ani ,acesta din urma sustinut de lehadus mioara ,sotia lui ,invatatoare la ion creanga ,bacau,
  si la firmele pe care le administreaza
  SC CARAZACONSTRUCT DIN GALATI SI SC MEGA BLOC DIN SATU NOU

  MEDGIDIA SC GELAR SRL BACAU ,SC AUTOTRANS SERVICE MIRCEA VODA ,SC COS

  AND CONSTRUCT SRL MIRCEA VODA ,constanta