Prima paginăSport

Au mai rămas câteva zile de vacanţă pentru fotbaliştii de la SCM Petrotub

Dimensiune text

Lotul romaşcan se va reîntâlni în 15 ianuarie, în vederea începerii pregătirilor de iarnă pentru jocurile din retur şi din faza a doua a campionatului.

Lotul de fotbalişti ai SCM Petrotub Roman, echipă care a încheiat anul 2013 pe locul secund, cu 25 de puncte – la egalitate de puncte cu prima clasată şi cu echipele de pe locurile al treilea şi al patrulea -, se va reuni în 15 ianuarie, la stadionul „Moldova”, în vederea începerii pregăririlor pentru meciurile care vor urma în campionatul seriei A din Liga a treia. După disputarea meciurilor din tur, dar şi a altor patru etape din retur, SCM Petrotub Roman, echipă antrenată de Valentin Avădanei şi Iosif Susanu, stă cel mai bine într-un clasament care include rezultatele care vor fi luate în calcul la începerea turneului play-off, deşi a jucat doar 13 meciuri, comparativ cu celelalte trei echipe clasate între primele patru care au câte 14 meciuri bifate.

Antrenorii Avădanei şi Susanu s-au întâlnit miercuri, 8 ianuarie, cu Maricel Benchea, preşedintele clubului romaşcan, pentru a face programul de urmat. „Ne aşteaptă meciuri grele în retur şi va trebui să ne întărim. Am conceput un program, în primă fază, ca reper. Urmează să-l îmbunătăţim şi să-l punem în practică spre un final bun”, a spus Maricel Benchea.

Echipa romaşcană se va pregăti acasă timp de două săptămâni, începând cu ziua de 15 ianuarie. Până în 29 ianuarie vor trebui puse la punct şi chestiuni legate starea de sănătate a sportivilor, adică efectuarea controlului medical. Este în vizor un cantonament centralizat la Tîrgu Neamţ, apoi. În tot acest timp se va urmări şi completarea lotului.

„Am stabilit, alături de conducerea administrativă, reînceperea programului de pregătire la mijlocul săptămânii viitoare. Noi am propus şi câteva zile în care să disputăm meciuri de pregătire. Avem în obiectiv şi efectuarea unui cantonament la Tîrgu Neamţ, în perioada 29 ianuarie – 8 februarie. Deocamdată, lotul rămâne acelaşi. Căutăm soluţii pentru aducerea a doi sau trei jucători pe posturile deficitare. Încercăm să menţinem lotul actual. Am remarcat un junior din echipa de la Valea Ursului. Va veni şi el la pregătire cu noi şi, în timp de şapte până la zece zile, vom hotărî dacă să-l păstrăm, dacă se va adapta la rigorile Ligii a treia. Urmărim şi jucători de la Piatra Neamţ. Altfel, Ghidarcia, un fotbalist emblematic pentru echipa noastră, a trecut peste problemele medicale pe care le avea. Și-a revenit în perioada de pauză competiţională. Sper să ne ajute, în continuare. Ne-am dori să promovăm, în acest an. Sunt mulţi ani de când Romanul n-a mai avut echipă în Liga a doua. Sunt adversare care s-au întărit în această iarnă. Cred că lupta pentru promovare va fi una în patru: Roman, Dorohoi, Tîrgu Neamţ şi Paşcani. Miroslava şi Moineştiul vor avea şi ele un cuvânt de spus”, a declarat Iosif Susanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0