Prima paginăSocialEducatie

Au intrat la Medicină fără examen

Dimensiune text

Emanuela Imbrişcă

Emanuela Imbrişcă

Două absolvente de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” au intrat la Facultatea de Medicină pe baza rezultatelor de la concursurile naţionale.

Consiliul de Administraţie al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi a aprobat lista candidaţilor care au aplicat sau şi-au depus dosarele pentru a fi admişi pe baza rezultatelor de la olimpiadele şi concursurile naţionale.

Diana Bordeianu, absolventă a profilului Resurse naturale şi protecţia factorilor de mediu de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, a fost admisă a doua la Facultatea de Medicină Generală. Pe parcursul celor patru ani de liceu, a obţinut numeroase premii şi menţiuni la concursuri naţionale, fiind coordonată de profesorul de biologie Emilda Butnaru. Dosarul cu diplomele care atestă performanţele acesteia a fost însoţit de o scrisoare de recomandare în care dirigintele acesteia, profesorul Emilda Butnaru, certifică şi faptul că Diana Bordeianu a avut, în fiecare an, media generală peste nouă şi la bacalaureat a obţinut nota 9,50 la Biologie. O altă colegă, din aceeaşi clasă, Emanuela Imbrişcă, cu performanţe la fel de bune, fiind şefa de promoţie din acest an, a aplicat pentru funcţia de asistent de medicină generală, fiind admisă la Facultatea de Medicină a universităţii ieşene fără a mai susţine examen de admitere.

„Pentru Colegiul Tehnic «Petru Poni», dar şi pentru mine, ca profesor coordonator, aceste rezultate constituie o premieră şi o performanţă care sper să-i motiveze pe viitorii absolvenţi în abordarea cu seriozitate a tuturor activităţilor care contribuie la formarea şi pregătirea lor pentru viaţă”, a apreciat profesorul Emilda Butnaru.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • afaceristu 8 ani

    baftă multă, nu vă bucurați prea tare, greul abia începe, știu ce spun!