HomeSocial

Au căzut pe gheață

Gerul și gheața de pe trotuare fac victime în rîndul pietonilor.

 

La sfîrșitul săptămînii trecute, paramedicii de la SMURD au acordat primul ajutor în nouă situații. În unele cazuri a fost vorba de hipotermie, iar în altele de luxații ale membrelor în urma unor căzături.

Sîmbătă, 28 ianuarie, la ora 17.32, echipajul SMURD Roman a fost alertat și s-a deplasat pe strada Smirodava, din Roman, pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat în vîrstă de 63 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral ca urmare a unei căzături. Paramedicii au evaluat funcțiile vitale ale pacientului, i-au acordat primul ajutor calificat și l-au transportat la spital.

Duminică, 29 ianuarie, la ora 11.04, paramedicii romașcani au fost alertați și s-au deplasat în satul Mesteacăn, comuna Icușești, pentru a-i acorda primul ajutor calificat Anei S., în vîrstă de 54 de ani. Pacienta prezenta un traumatism la glezna stîngă produs prin cădere.
Echipajul de prim-ajutor i-a investigat funcțiile vitale, i-a imobilizat picorul cu ajutorul atelelelor și a transportat-o la spital, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.

Comentarii

WORDPRESS: 0