Prima paginăActualitate

Au ajuns la spital cu arsuri grave, după un grătar

Au ajuns la spital cu arsuri grave, după un grătar

Dimensiune text

 

Trei persoane din localitatea Chilii, comuna Valea Ursului, au suferit arsuri, două dintre acestea aflându-se în stare gravă, duminică după-amiază, 29 septembrie, în jurul orei 16.30. Totul ar fi pornit de la un grătar, la care un tânăr de 14 ani ar fi vrut să stingă focul, însă a aruncat pe foc, din greșeală, benzină dintr-o sticlă. Hainele acestuia s-au aprins, iar bunicul său a intervenit în ajutorul său, luând și acesta foc, precum și tatăl tânărului, care a fost cel mai puțin afectat de flăcări.

Tânărul de 14 ani a suferit arsuri de gradele 1, 2 și 3 pe circa 65-70% din suprafața corpului, pe mâini, bazin, picioare şi organele genitale. Pacientul a fost transportat de un echipaj cu medic la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Roman, după care a fost redirecţionat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, tot cu ambulanța, un elicopter nefiind disponibil la acel moment.

Bunicul tânărului, în vârstă de 65 de ani, a suferit arsuri de gradele 2 și 3 pe circa 50% din suprafaţa corpului, pe față, gât, torace, abdomen, mâini și picioare, iar de la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Roman, acesta a fost transportat la secția de Chirurgie plastică a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Tatăl tânărului, în vârstă de 42 de ani, a suferit arsuri de gradele 1-2 la o mână, iar după îngrijirile medicale a fost plasat sub tratament la domiciliu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0