Prima paginăActualitate

Au ajuns în arest după ce nu au respectat măsurile controlului judiciar

Au ajuns în arest după ce nu au respectat măsurile controlului judiciar

Dimensiune text

 

 

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În cursul anului 2017, în Neamț au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 279 de persoane şi au fost înregistrate 22 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Pe parcursul anului 2017, polițiștii nemțeni au supravegheat 279 de persoane față de care au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice faţă de 198 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar şi faţă de 81 de persoane pentru verificarea modului de îndeplinire a obligațiilor impuse prin măsura arestului la domiciliu.

„În această perioadă, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare Neamț au înaintat 53 de sesizări pentru luarea unei măsuri preventive mai severe și într-un număr de 22 de cazuri s-a dispus înlocuirea măsurilor preventive de interdicție dispuse anterior cu altele mai severe. Înlocuirea măsurii inițiale a vizat 24 de inculpați, numărul sesizărilor însușite de către organele judiciare reprezentând un procent de 41,5% din totalul acestora”, informează IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0