Home

Atleții juniori şi copii au concurat la Memorialul „Dorin Melinte”

Alexandra Calistru (foto) a concurat în trei probe.

Sezonul atletic de iarnă, cel în care competiţiile se desfăşoară în sală, este în plină desfăşurare. Deocamdată, turneele finale de campionat naţional sunt la început, dar se vor derula într-un ritm alert, săptămână de săptămână, la fel ca în probele de viteză.

Concursul cu cea mai largă participare romaşcană de la sfârşitul săptămânii trecute a fost cel din Bacău, Memorialul „Dorin Melinte”, competiţie în care au alergat, sărit şi aruncat 339 de sportivi, de la 32 de cluburi din ţară, atleţi cu vârste între 10 şi 18 ani, majoritatea fiind de la categoriile mici de vârstă.

Dintre sportivii din Roman s-a remarcat Alexandra Calistru, discipolă a profesoarei Elisabeta Baciu la Clubul Atletic. Alexandra, sportivă născută în 1999, a concurat în trei probe de alergări. Sportiva romaşcană a ocupat locul al patrulea la 800 metri, cu timpul 2:28.50, pe cel de al şaselea la 400 metri plat, respectiv pe cel de al zecelea la 200 metri.

Cea mai bună clasare a unui sportiv romaşcan în concursul amintit a fost cea a lui Șerban Nistor, în proba de aruncare a greutăţii de 5 kilograme. Elevul antrenorului emerit Emilian Floroiu, la Liceul cu Program Sportiv, s-a clasat pe poziţia secundă, cu cea mai bună aruncare de 13,60 metri. În aceeaşi probă, dar la o categorie inferioară de vârstă şi cu bilă de 4 kilograme, Marius Aionesei, Dragoş Atodiresei şi Alin Mocănaşu, toţi trei de la Clubul Atletic, pregătiţi de profesor Carmen Iederan, s-au clasat, în ordinea amintită, pe locurile al treilea, al patrulea şi al cincilea. În proba similară feminină, dar cu bilă de 3 kilograme, Otilia Calfa (Clubul Atletic) a ocupat poziţia a patra, cu 8,88 metri. La săritura în înălţime, Sandra Farcaş (CA) s-a clasat tot pe locul al patrulea. Alina Lozincă, de la Clubul Atletic, a prins poziţia a opta în calificările probei de 60 metri plat.

Naţionalele de probe combinate

Câţiva dintre sportivii de la LPS şi CA Roman s-au încumetat să se orienteze către probele combinate, bineînţeles, la sfatul antrenorilor. Tot în zilele 7 şi 8 februarie au avut loc şi întrecerile campionatelor naţionale de probe combinate pentru juniori. La juniori 3, Romanul a fost reprezentat de Mădălina Ciurdea (CA), Eusebia Mărtinaş (LPS) şi Ionela Nechita (LPS), clasate pe locurile al zecelea, al 11-lea şi al 14-lea. Cele trei au concurat şi la categoria superioară de vârstă, juniori 2, clasându-se pe poziţiile a 17-a, a 19-a şi a 23-a. Pe locul al 11-lea s-a clasat Ana Maria Savu, de la LPS.

La finalul acestei săptămâni, în Bucureşti se vor desfăşura întrecerile finale de iarnă ale campionatelor naţionale de atletism rezervate categoriilor seniori şi tineret. Peste încă o săptămână va fi concursul cu medalii naţionale la juniori 2, tot în Bucureşti.

Comentarii

WORDPRESS: 0