Prima paginăSport

Atleta romașcană Bianca Ghelber, a 18-a la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha

Atleta romașcană Bianca Ghelber, a 18-a la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha

Dimensiune text

 

Atleta romașcană Bianca Ghelber a participat, la finalul acestei săptămâni, la Campionatele Mondiale de Atletism pentru seniori în aer liber, ediția a 17-a, care se desfășoară în perioada 27 septembrie – 6 octombrie la Doha, în Qatar.

În proba de aruncare a ciocanului în care a concurat Bianca Ghelber – aflată la cea de-a șasea participare la Campionatele Mondiale –, calificările s-au desfășurat vineri după-amiaza, 27 septembrie. Bianca Ghelber a evoluat în Seria B de calificări, care a început de la ora 18.10, ora României, alături de alte 15 sportive.

Două dintre cele trei aruncări ale Biancăi au fost reușite, prima și a doua, măsurând 68,01 metri, respectiv 68,65 metri, insuficient, însă, pentru a prinde finala de 12 – ultimul rezultat cu care o sportivă din China s-a calificat în finală măsurând 71,35 metri. Bianca Ghelber s-a clasat a zecea în seria sa de calificare și a 18-a la general, din cele 30 de sportive participante.

După concurs, Bianca Ghelber a declarat pentru site-ul Federației Române de Atletism: „Condițiile de concurs au fost super. M-am simțit foarte bine, dar atât am putut arunca. Sunt foarte fericită că am avut șansa să fiu aici!”.

Finala de sâmbătă la aruncarea ciocanului avea să fie câștigată de favorita probei, americanca DeAnna Price (77,54 metri), în timp ce medaliile de argint și de bronz aveau să fie adjudecate de poloneza Joanna Fiodorow (76,35 metri), respecitv chinezoaica Zheng Wang (74,76) metri. A rămas în continuare în picioare recordul mondial al probei, deținut de poloneza Anita Włodarczyk, 82,98 metri, stabilit în august 2016.

 

Foto: iaaf.org, Federația Română de Atletism

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0