HomeActualitateRural

Atenție pe cine primiți în casă şi în curte!

Un bărbat a rămas fără 5.000 de lei după ce a schimbat o bancnotă de 200 de lei. Hoţii au plecat spre judeţul Iaşi şi au ajuns la Tîrgu Frumos. Aceştia sunt căutaţi de poliţişti. 

Un bătrân a fost păgubit de 5.000 de lei, pentru că a dat crezare unor străini. Marţi, 7 aprilie, în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Doljeşti au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras o sumă de bani din locuinţa unui bărbat de 80 de ani din Doljeşti. Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit, după primele cercetări, că, în jurul orei 11.00, la locuinţa bărbatului a oprit un autoturism de culoare neagră, din care au coborât doi bărbaţi de aproximativ 35 – 45 de ani. Unul dintre aceştia a pătruns în curtea persoanei vătămate, spunându-i că a vorbit cu ginerele său, faţă de care are o datorie de 100 de lei, şi că au stabilit să îi lase bătrânului această sumă. Necunoscutul i-a dat bătrânului o bancnotă de 200 de lei şi, atunci când bătrânul s-a dus să aducă restul, „musafirii” au văzut unde erau depozitate economiile celui pe care voiau să-l înşele.

„După ce persoana vătămată i-a dat restul bărbatului, acesta i-a solicitat să îi dea o anvelopă veche aflată în curtea sa şi, profitând de neatenţia bătrânului, a sustras 5.000 de lei din casă, după care a plecat cu autoturismul în direcţia Luţca – Doljeşti. Până în acest moment, poliţiştii au reuşit să stabilească faptul că cele două persoane s-au deplasat cu un autoturism marca Peogeot 407, break, de culoare gri închis, care, după comiterea faptei, a părăsit localitatea Doljeşti pe itinerariul Doljeşti – Oţeleni (judeţul Iaşi) – Strunga (judeţul Iaşi) – oraş Tîrgu Frumos”, a afirmat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Acesta nu este primul caz în care persoane în vârstă rămân fără economiile de-o viaţă, după ce cad în plasa unor falşi vânzători, instalatori sau reprezentanţi ai unor firme cunoscute. „Nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte. Solicitaţi persoanelor care se prezintă sub diferite calităţi să se legitimeze şi verificaţi veridicitatea celor susţinute. Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă. Păstraţi documentele şi bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră, şi nu divulgaţi aceste informaţii altor persoane”, atrag atenţia poliţiştii.

De asemenea, oamenii legii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute, întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuinţa dumneavoastră. Dacă aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, nu lăsaţi să treacă timp de la comiterea faptei şi sesizaţi poliţiştii prin apelul unic de urgenţă 112. De asemenea, dacă aţi fost contactat de către astfel de persoane sau aţi asistat la săvârşirea unei astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să reţineţi semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile maşinilor, date pe care să le sesizaţi imediat Poliţiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0