HomeActualitate

Atenție la factură! Crește consumul de gaz metan

De cîteva zile, romașcanii au început să consume mai multe gaze naturale. Temperaturile scăzute din această perioadă au generat o creștere semnificativă a consumului de gaze naturale. În sezonul rece, consumul de gaze naturale crește considerabil. Această cerere de gaze naturale este mai mare decît volumele disponibile din producția internă curentă sau din import.

 

Din acest motiv, furnizorii de gaze trebuie să procure în avans – atît din surse interne, cît și din import – cantitățile necesare pentru acoperirea vîrfurilor de consum și, de asemenea, să le înmagazineze în depozitele subterane.

În acest sens, pentru ciclul 2011 – 2012, E.ON a asigurat cantitățile necesare de gaze naturale pentru a fi extrase din depozitele subterane și utilizate în scopul acoperirii vîrfurile de consum în perioada de iarnă. Adițional, pentru a preveni apariția unor dezechilibre generate de consumul crescut de gaze naturale pe fondul temperaturilor foarte scăzute din ultima perioadă, E.ON a suplimentat volumele de gaze naturale achiziționate în mod curent din surse interne și din import„, a afirmat Cornel Zaiț, purtător de cuvînt al E.ON România.

Reprezentantul companiei furnizoare de gaz metan a precizat că un rezultat al acestor măsuri, luate în scopul asigurării securității furnizării gazelor naturale, este faptul că temperaturile scăzute înregistrate în ultima perioadă nu au pus pînă în prezent, probleme în asigurarea cantităților necesare clienților companiei.

Conducerea E.ON susține că monitorizează atent situația consumurilor de gaze naturale și aplică, împreună cu operatorii de pe piață, măsurile necesare pentru a putea fi asigurată continuitatea în  aprovizionarea cu gaze naturale.

Deși au refuzat să dea cifre, reprezentanții E.ON au admis faptul că, în comparație cu  primele două săptămîni ale acestei luni, consumul de gaze a crescut cu aproximativ 25%.

Comentarii

WORDPRESS: 0