HomeSanatate

Atenție la afecțiunile de toamnă!

Medicii specialiști avertizează cu privire la faptul că, odată cu schimbarea anotimpului, pacienții nu trebuie să neglijeze bolile de sezon.

 

 

Astfel, potrivit medicilor de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, din cauza fluctuațiilor de temperatură și a umidității, persoanele care suferă de astm sînt printre cele mai afectate de venirea toamnei. Contactul cu aerul rece provoacă îngustarea căilor respiratorii (bronhoconstricție), lucru ce îngreunează respirația și provoacă apariția crizei astmatice.
Nici afecțiunile gastrice nu trebuie neglijate. Persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastro-duodenal sînt extrem de vulnerabile la schimbările apărute în acest sezon în alimentație. Trecerea de la alimentația ușoară de vară la mîncărurile pe bază de carne (grăsime, prăjeli) agravează patologia gastro-duodenală în această perioadă. În acest context, medicii sfătuiesc persoanele cu gastrită sau ulcer să respecte cîteva reguli pentru a evita simptomatologia acestor boli (arsurile, regurgitația, durerile de stomac, greața și vărsăturile). Printre acestea se numără evitarea meselor copioase, preferate fiind mesele dese și reduse cantitativ, renunțarea la băuturile carbogazoase, la alcool și la fumat, înlăturarea grăsimilor de origine animală, a prăjelilor, afumăturilor și a mîncărurilor condimentate din meniu, evitarea unor medicamente cum ar aspirina, antiinflamatoarele sau antitermicele.

Comentarii

WORDPRESS: 0