Atenţie, acoperişurile neautorizate de la blocuri vor fi demolate! Și primiţi şi amendă

HomeActualitate

Atenţie, acoperişurile neautorizate de la blocuri vor fi demolate! Și primiţi şi amendă

 

acoperis bloc5În ultimele zile, pe toate scările de bloc din municipiu au apărut afişe prin care locatarii sunt avertizaţi asupra consecinţelor pe care le vor suporta dacă au ales să-şi facă acoperişuri fără autorizaţie sau care, mai grav, nu au jgheaburi şi burlane care să preia apa de ploaie şi să o trimită către canalizare, şi nu spre fundaţia imobilului.

Mai exact, printr-o adresă a Primăriei Roman, semnată de primarul Laurenţiu Leoreanu, secretarul Gheorghe Carnariu şi arhitectul şef Ana Maria Alexe, cetăţenii care locuiesc la blocuri şi asociaţiile de proprietari sunt „somate” să ia măsurile necesare pentru „dirijarea controlată spre teren a scurgerii apelor pluviale, prin montarea de jgheaburi şi burlane racordate de canalizarea existentă”. Această adresă vine ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă, care au provocat probleme blocurilor ale căror acoperişuri nu au autorizaţie de construcţie şi nu respectă normele tehnice.

Documentul atrage atenţia asociaţiilor de proprietari asupra faptului că acoperişurile şi subsolurile au fost afectate de existenţa cantităţilor mari de apă, în cea mai mare parte scursă necontrolat spre fundaţii. „Conform prevederilor legale, aveţi obligaţia (n.r. – asociaţiile de proprietari) să contactaţi un expert tehnic atestat care să realizeze o expertiză asupra stadiului actual al şarpantelor, expertiză în baza căreia poate solicita intrarea în legalitate a lucrărilor efectuate, prin eliberarea autorizaţiei de construire”, se arată în adresă. Cu alte cuvinte, şarpantele construite ilegal au posibilitatea să fie „regândite” pentru a respecta legislaţia, dar asta va presupune nu doar costurile lucrărilor necesare, ci şi plata expertizei.

În orice variantă, că se va respecta legea sau nu, locatarii vor avea de plată, deoarece administraţia locală anunţă că dacă nu se va intra în legalitate va trece la aplicarea „amenzilor maxime” prevăzute de Legea 50/1991 (care pot ajunge până la 100.000 de lei), dar îi va acţiona şi în judecată pentru demolarea lucrărilor neautorizate.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • La Bl. 33 Bd.R.Mușat s-a extins acoperișul la PROFI fără burlane,panta e spre bloc și nu spre trotuar iar apa pluvială e dirijată spre pereții blocului…cine a dat aprobarea?…idem la Tosca s-a mărit terasa fără burlane…cine a dat aprobarea?…Ce vină au locatarii?