Prima paginăAdvertorial

Asumarea riscurilor, calea către prosperitate financiară garantată?

Asumarea riscurilor, calea către prosperitate financiară garantată?

Dimensiune text

 

 

„Fără risc, nu există câștig”, așa sună una dintre expresiile de tip motivațional pe care le susțin cei care au ajuns în situația de a câștiga foarte mult în fiecare lună și care, într-o mare măsură, și-au asigurat prosperitatea și bunăstarea financiară. Persoanele care au ajuns să se bucure de o stare financiară stabilă și care au parte de confortul financiar dorit au atins acest nivel prin asumarea riscului de a ieși din zona de confort, atât de dragă oricărui om, din această stare de auto-mulțumire și de a pași către asumarea unor riscuri mai mari, desigur, în măsură în care a fost posibil, sub o formă controlată.

Fie că este vorba despre cele mai bune împrumuturi rapide (bedste kviklån), fie că sunt implicate operațiuni de diversificare financiară trebuie să-ți asumi responsabilitatea de a face mai mult, din moment ce îți dorești mai mult și ți-ai setat așteptări mai ridicate. Riscul înseamnă să mergi într-o direcție despre care nu ai foarte multe date, care îți poate oferi surprize neașteptate, dar pe care trebuie să mergi dacă îți dorești să ai parte de un viitor mai bun. În măsură în care este posibil, informează-te despre ceea ce vei face, pentru ca în momentul în care va fi nevoie să iei o decizie, aceasta să fie oarecum justificată și să-ți ofere o poziție solidă. Prosperitatea financiară nu este la îndemâna oricui, de aceea este nevoie să riști pentru a o obține!

Dacă îmi asum riscurile voi avea parte de prosperitate financiară în mod garantat?

Atunci când pleci la vânătoare nu mergi cu mâinile goale, fără niciun fel de arme și fără să te informezi despre tipul de vânat pe care îl vei urmări sau despre alte aspecte legate de modul de vânătoare. Și, cu siguranță că nu o să mergi fără arme, pentru că, nu-i așa, orice armă de care poți dispune îți va oferi un avantaj în lupta care urmează. Depinde doar de tine ce fel de armă îți vei alege (în funcție de calitățile tale) și de momentul în care vei alege să o folosești și împotriva cărui tip de vânat o vei face. Această analogie se potrivește și-n cazul  în care discutăm despre bani (kontanter) și despre asumarea riscurilor într-un domeniu despre care nu știi foarte multe sau nu ai date suficiente.

Dacă îți vei domina nevoia de siguranță financiară, atunci vei porni cu mai multe șanse de a învinge și de a te bucură la finalul drumului de prosperitate financiară. Cu toate acestea, nimeni nu-ți poate oferi garanții solide legate de obținerea bunăstării pe care ți-o dorești din punct de vedere financiar. Tu ești singura persoană capabilă să determine modul în care îți vei pune în valoare capacitatea de a face alegeri și de a lua decizii, așa că, din moment ce tu te vei bucura de rezultatele acțiunilor tale, va fi nevoie să-ți asumi în egală măsură și riscurile implicate. Cu toate acestea va trebui să începi să înțelegi că numai cei care își depășesc teama și care conștientizează că orice risc asumat înseamnă o nouă oportunitate se vor putea bucura de prosperitate financiară!

www.hurtiglannu.com

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0