Prima paginăCultural

Asociația Culturală „Do Mi Dance” merge la „Mamaia copiilor”

Dimensiune text

Diandra Bancu (foto), în vîrstă de numai opt ani, este prima romașcană care a reușit să treacă de rigorile preselecției pentru cel mai cunoscut festival de muzică ușoară din România, „Mamaia copiilor”.

 

Diandra se pregătește de doi ani în cadrul Asociației Culturale „Do Mi Dance”, cu instructorul Marian Oprea. „Este un moment deosebit și pentru Diandra, și pentru asociația noastră, care marchează pătrunderea în elita muzicii ușoare. Preselecțiile sînt foarte dificile, juriul este extrem de exigent, chiar dacă este vorba de copii și pare o joacă, lucrurile se fac în modul cel mai serios. Sînt copii talentați și care muncesc foarte mult„, a spus Doina Chelariu, managerul Asociației „Do Mi Dance”.

Diandra Bancu are deja în portofoliu cîteva premii importante: Premiul II și Premiul Special al Juriului la Festivalul Ghiocelul de Argint – Bîrlad, 2011, Premiul III la Festivalul Music For Kids, Iași, 2011.

În august 2011, Diandra Bancu a participat la „Școala de vară Adrian Daminescu”, unde a obținut trofeul și șansa de a participa, anul următor, la această școală, fără taxă. De asemenea, Diandra a fost audiată de către compozitorii Dumitru Lupu și Adrian Romcescu și, datorită impresiei bune făcute, a fost invitată, împreună cu trupa de dans și alți doi soliști – Richard Balint și Alexandra Lupu – la emisiunile de la TVRM, Crăciunul și Revelionul Copiilor și la „Ora veseliei”, ca să enumerăm doar cîteva dintre reușitele micuței romașcane.

Diandra și toți ceilalți copii care se pregătesc în cadrul Asociației, fie că învață dansul sau muzica, au fost joi, 31 mai, protagoniștii unui spectacol desosebit, o avanpremieră la viitoarele concursuri la care vor participa. Înființată în anul 2009, doar cu cîteva activități, asociația s-a extins, oferind tuturor celor interesați, fără limită de vîrstă, cursuri de dans pentrtu copii, pentru adulți și cursuri pentru viitorii miri, cursuri de canto – muzică ușoară, pian și chitară, cursuri de actorie, de limba engleză, de grafică, pictură, iconografie, istoria artei, istoria religiilor, sculptură și modelaj. „În afară de cursurile de dans, pentru celelalte nu există limită de timp, fiecare cursant poate rămîne atît timp cît se simte bine. Vrem să facem din activitățile noastre o oază de relaxare, o perioadă în care cei care aleg să ne treacă pragul să uite de toate grijile cotidiene și, măcar pentru timpul cît sînt aici, să nu se mai uite la ceas„, a spus managerul Asociației Culturale Do Mi Dance, Doina Chelariu.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Mihaela Tertelici says: 8 ani

  Primii din orasul ROMAN care au trecut de preselectiile de la MAMAIA COPIILOR………. au fost copiii de la clubul LUCKY DANCE, anul trecut – 2011 – cand OANA UNGUREANU (interpret romascan), SERGIU RUDICHI (compozitor romascan) si ROXANA POPESCU (textier) au interpretat si compus piesa TE IUBESC, TE URASC
  Felicitari fetitei care merge la MAMAIA COPIILOR 2012 …….am auzit aceasta fetita si este foarte talentata. Mult succes!

  • Vasile Bologan 8 ani

   Din edita din 4 iunie a Ziarului de Roman am inteles ca articolul se refera strict la anul 2012.
   Ii urez din suflet succes Diandrei Bancu – o fetita cu adevarat minunata!