Prima paginăSanatate

Asistenții medicali din Neamț au protestat la Bucureşti

Dimensiune text

Reprezentanţii sindicatului Sanitas Neamţ au participat, marţi, la Bucureşti, la un protest organizat în faţa Ministerului de Finanţe. Ei au cerut creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială, acordarea sporurilor şi finanţarea adecvată a unităţilor sanitare de stat. 

Marţi, 7 aprilie, între orele 10.00 şi 12.00, şapte reprezentanţi ai Sindicatului Sanitas Neamţ, împreună cu liderul de sindicat Eva Ungureanu, au protestat, împreună cu alţi 500 de colegi din ţară, în faţa Ministerului de Finanţe, Ministerului Muncii şi Ministerului Sănătăţii, pentru a-şi cere unele drepturi care, susţin ei, le sunt încălcate de ani de zile.

„Noi am participat la pichetarea Ministerului de Finanţe. În total, am fost 146 de persoane care am protestat în faţa acestui minister. Noi cerem creşterea salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială, renegocierea sporurilor şi modificarea Legii 284/2010, deoarece s-a ajuns la anumite inechităţi, prin suprapunerea unor clase de salarizare. O delegaţie din partea noastră a intrat în sediul ministerului şi a discutat cu doamna ministru secretar de stat Daniela Pescaru, care a luat la cunoştinţă cererile noastre şi a promis că va discuta şi cu reprezentanţii celorlalte ministere, pentru a vedea ce soluţii se pot găsi”, a declarat asistenta Eva Ungureanu.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas acuză Ministerul Sănătăţii că nu respectă prevederile acordului încheiat în 7 aprilie 2014 şi susţin că negocierile purtate la semnarea acordului cu reprezentanţii acestui minister, dar şi cu cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului de Finanţe, nu şi-au găsit o rezolvare favorabilă până în prezent.

„Împlinim un an de când am organizat o acţiune similară de protest, pentru aceleaşi probleme. Pentru că nu s-a ţinut cont de acordul care a fost încheiat atunci, am organizat din nou acţiuni de protest, pentru a atrage atenţia celor de la minister că nu mai putem continua activitatea în această manieră şi că, dacă nici acum nu se va găsi o soluţie pentru probleme noastre, se poate ajunge până la blocarea întregii activităţi”, susţine liderul Sanitas Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0