Prima paginăActualitateRoman

Asistent medical cu salariu de 5.300 de lei pe lună

Dimensiune text

Există cazuri în care o asistentă medicală principală, care lucrează de foarte mulţi ani la Spitalul Roman, are salariul mai mare decât cel al unui medic şef de secţie. 

Pe site-ul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, pentru a asigura transparenţă totală, sunt afişate veniturile nete ale tuturor angajaţilor din unitatea medicală, cele mai recente fiind pe luna mai. Din datele prezentate rezultă că o asistentă medicală poate avea un salariu mai mare decât cel al unui medic primar, aşa cum unii dintre medicii primari au salarii mult mai mari, chiar duble, faţă de cele ale directorilor spitalului.

Cel mai mare venit net al unui muncitor de la atelierul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost de 1.300 de lei, în vreme ce la biroul de achiziţii publice, cel mai mare venit a fost de 2.088 de lei. La blocul operator, o asistentă medicală ajunge să primească un salariu de 2.952 de lei pe lună.

În ceea ce priveşte Comitetul Director, cel mai mare venit l-a avut directorul financiar contabil, şi anume 5.863 de lei. Managerul interimar a primit un salariu net de 5.591 de lei, directorul medical a primit 4.529 de lei şi 3.159 de lei directorul de îngrijiri.

La compartimentul de Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, cel mai mare venit al unui asistent medical a fost de 2.069 de lei, iar medicul primar coordonator a avut 2.792 de lei.

La Dermatovenerologie, venitul maxim, de 3.445 de lei, a fost încasat de către un medic primar. La compartimentul ORL, un medic primar a câştigat 2.746 de lei, în vreme ce salariul maxim al unei asistente a fost de 2.020 de lei. O situaţie similară se înregistrează şi la compartimentul Oncologie, unde salariul maxim al unei asistente a fost de 2.035 de lei, în vreme ce salariul net al medicului primar a fost de 2.609 lei.

Asistenta, mai bine plătită decât medicul

O situaţie în care un asistent medical are salariul cel mai mare dintr-o secţie, mai mare decât al medicilor primari şi al şefului de secţie, este întâlnită la secţia Chirurgie generală. Venitul maxim obţinut de o asistentă medicală cu grad principal, pentru luna mai, a fost de 5.360 de lei, în vreme ce maximul primit de un medic de pe secţie a fost 4.507 lei.

Angajaţii Centrului de Primire Urgenţe au printre cele mai mari venituri, având în vedere şi riscurile la care sunt expuşi şi responsabilitatea pe care o au. Cel mai mare venit încasat de un asistent medical de aici a fost de 2.444 de lei, în vreme ce un medic specialist a câştigat 4.359 de lei.

În secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, cel mai mare venit a fost al unui medic primar, şi anume 6.227 de lei, iar un asistent principal a câştigat chiar şi 2.892 de lei. La secţia Boli Infecţioase, salariul maxim al unui asistent medical a fost de 2.643 de lei, iar un medic specialist a câştigat 3.444 de lei.

În secţia Cardiologie, venitul maxim realizat a fost de 5.517 lei şi a fost obţinut de medicul şef de secţie. La secţia Medicină Internă, cel mai mare venit al unui medic a fost de 3.859 de lei. În secţia Neonatologie, cel mai mare salariu al unui medic a fost de 7.694 de lei, în vreme ce, la Obstetrică – Ginecologie, cel mai mare venit realizat de un medic a fost de 5.832 de lei. La secţia Ortopedie, venitul maxim pentru luna mai a fost de 5.146 de lei, iar la Psihiatrie, medicul şef de secţie a primit 6.895 de lei.

Cel mai mare venit net din întreg spitalul a fost de 8.272 lei şi a fost încasat de medicul şef al Laboratorului de Anatomie Patologică, acolo unde sporul de risc este de 100%. O asistentă care lucrează aici a luat, în luna mai, un salariu de 4.453 de lei.

Toate veniturile includ gărzile şi sporurile pentru diferiţi factori de risc.

Partajează articolul
Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 5
  • mama omida 6 ani

    pe cine intereseaza cifrele astea ? articol scris la norma..

  • Matei C 6 ani

    De ce se mai plang cei din sanatate ca au castiguri mici !?

  • Sa vedem in GERMANIA,ANGLIA,Franta CAT CISTIGA UN ASISTENT MEDICAL?CE CONDITII DE MUNCA ARE?Ce facilitati se ofera?In ROMANIA in afara de examenul de concurs unde platesti taxa ,inveti si esti picat sau intrat ,in functie de ……..ceva bun nu gasesti.