Asfaltări în cartierele Nicolae Bălcescu şi Petru Rareş

Dimensiune text

Mai multe străzi din cartierele Nicolae Bălcescu şi Petru Rareş vor fi asfaltate anul viitor. Străzile avute în vedere de administraţia locală reprezintă investiţii noi, care vor fi cuprinse în bugetul din 2016. Hotărârea a fost luată la o vizită în teren a reprezentanţilor Primăriei Roman.

„Am avut o discuţie cu prioritizarea străzilor, pentru că, după ce în acest an am avut proiect de apă şi canal în cartier, din primăvară vom intra la asfaltarea străzilor. Nu le vom putea face pe toate în acelaşi timp, vom stabili care sunt priorităţile, dar vrem să le facem, pe rând, pe toate. Acest proiect de lucrări va fi legat şi se va realiza concomitent cu modernizarea unor străzi din cartierul Petru Rareş. Vom începe, probabil, cu patru străzi în cartierul Nicolae Bălcescu şi cu două străzi în cartierul Petru Rareş”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Străzile avute în vedere pentru asfaltare sunt: Tinosului, Mărului, Pescarilor şi Ocniţei, din cartierul Nicolae Bălcescu, şi străzile Avram Iancu şi Nicolae Bălcescu, din cartierul Petru Rareş.

De precizat că, în ultimii ani, cetăţenii din cartierul Nicolae Bălcescu au reclamat de mai multe ori administraţiei locale starea drumurilor, mai ales după ce constructorii care au lucrat la extinderea reţelelor de apă şi canalizare au finalizat lucrările. Conform contractului, străzile pe care s-a intervenit ar fi trebuit readuse la starea iniţială, dar realitatea din teren arăta cu totul altceva, iar îmbunătăţirea stării străzilor a fost făcută de constructori abia după intervenţii ale administraţiei locale şi ale companiei ApaServ.

Tot în primăvară, strada Mihai Viteazu va fi asfaltată în totalitate, dar cu fonduri din programul de întreţinere a drumurilor, program bianual care a început în 2015 şi care este în valoare de 3.852.878,52 de lei plus TVA.


COMENTARII

WORDPRESS: 0