Prima paginăRoman

Artistul Kenny Varnaiote vrea să umple orașul cu picturi 3D

Dimensiune text

Cornel Varnaiote intenționează să realizeze o sută de desene stradale 3D pentru a arăta că pînă și cele mai murdare și neîngrijite locuri pot fi transformate în unele atractive și estetice.

 

Cunoscut romașcanilor și nu numai ca maestru de ceremonii și ca artist plastic non-conformist, Cornel Varnaiote și-a propus să ducă la bun sfîrșit un proiect unic în România. Kenny intenționează să realizeze o sută de desene stradale 3D – în municipiul Roman sau și în alte orașe din țară – pentru a arăta, astfel, că pînă și cele mai murdare și neîngrijite locuri pot fi transformate în atracții pentru ochii trecătorilor.

Genul de tehnică utilizat de Kenny Varnaiote înfrumusețează cele mai importante orașe ale lumii. Spre deosebire de tinerii care „pictează cu spray” expresii obscene pe pereții blocurilor, Kenny i-a cucerit, cu arta sa, inclusiv pe reprezentanții Primăriei și pe cei ai Poliției Locale.
„În cele mai mari orașe din lume există astfel de picturi, care nu fac altceva decît să înfrumusețeze diverse zone. Important este faptul că aceste desene sînt frumoase„, consideră directorul Poliției Locale, Daniel Cazacu.
Atunci cînd spui «Kenny», spui «omul cu idei». Și-a cerut voie să realizeze astfel de desene la Casa de Cultură, a realizat deja o pictură în zona casei de bilete și o alta în zona din fața clădirii – care este utilizată de tinerii care practică skateboardingul, iar acum a început un alt desen în spatele Casei de Cultură„, a precizat Doru Alexandru, directorul Casei de Cultură Roman.

Impresionantul proiect de pictură stradală 3D început de Kenny Varnaiote ar putea continua și în alte orașe din țară.
Aceste desene sînt adevărate iluzii optice. În București, autoritățile locale au fost dispuse să plătească 10.000 de euro unui artist din Germania care să realizeze astfel de picturi. Eu le fac gratuit, cu condiția să îmi fie asigurate materialele necesare. Îmi doresc să realizez cel puțin 100 de astfel de picturi 3D stradale, iar Romanul să fie orașul unde pot fi admirate cele mai multe desene de acest gen. Tocmai am terminat de realizat o astfel de pictură, marți, la un restaurant din municipiu, lucrez la un alt desen la Casa de Cultură și aș vrea să mai realizez unul la fostul Club al Copiilor, deocamdată„, a spus Cornel Varnaiote.

Proiectul său va continua, însă, abia din toamnă, Kenny urmînd ca, pe timpul verii, să plece pe litoral, în stațiunea Venus, ca maestru de ceremonii în unul din cele mai cunoscute cluburi din zonă. „De 16 ani fac animație în cluburile de pe litoral. Îmi pare rău că, în Roman, astfel de activități nu sînt stimulate„, a mai spus artistul.

În opinia romașcanului, munca susținută este cheia succesului în orice domeniu, inclusiv în cele care țin de artă.
Talentul nu există. Tot ce contează este să muncești pentru a te perfecționa într-un domeniu. Din nefericire, românii nu mai pun accent pe muncă”, este opinia lui Kenny Varnaiote. Cea de-a doua pasiune a lui Kenny – muzica – este împărtășită și de fiul lui, Rareș, membru al proiectului muzical „Free Deejays„, care a reușit să cîștige deja admirația fanilor după lansarea mai multor hituri de club.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Avem talente, oameni de valoare, rămâne să ştim să-i stimulăm, dar, ca de obicei există
    alte priorităţi…cultura-să mai aştepte!