Prima paginăActualitate

Artera ocolitoare Roman-Est va fi închisă, din cauza degradării

Artera ocolitoare Roman-Est va fi închisă, din cauza degradării

Dimensiune text

 

Artera ocolitoare Roman-Est va fi închisă din cauza degradării avansate. Anunțul a fost făcut vineri, 13 noiembrie, de primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, acesta precizând că propunerea de închidere a tronsonului cu probleme din ocolitoarea Roman-Est (cel dintre DJ 207A Roman – Luțca și DN 2 – E 85) a fost avansată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, alături de o variantă alternativă de trafic, așteptându-se să fie luată o decizie în acest sens în câteva zile.

„S-au demarat demersurile pentru închiderea ocolitoarei Roman-Est, o zonă spun eu delicată pentru tranzitare. S-a stabilit, împreună cu Poliția Locală, cu Poliția națională și acum este în analiză propunerea noastră la Direcția Regională de Drumuri și Poduri, pentru devierea traficului care se va face dinspre Vaslui în zona Băcești, Cuci, Ion Creangă și se va ieși la pod la Horia – aceasta este varianta pe care am propus-o, se va analiza și vom face toate demersurile legale care sunt necesare pentru a intra în vigoare restricțiile pe tronsonul acela de drum. Așteptăm confirmarea, sperăm să fie o chestiune de zile”, a precizat primarul Leonard Achiriloaei.

În primăvara acestui an, municipalitatea romașcană a inițiat, printr-o hotărâre de Consiliu Local, predarea tronsonului cu probleme către Consiliul Județean Neamț, în vederea reabilitării – procedurile transferului fiind încă în curs, conform precizării primarului Achiriloaei. În același context, acesta a precizat că nu sunt noutăți majore în privința derulării procesului dintre administrația locală romașcană și constructorul arterei ocolitoare Est, în afară de faptul că va fi solicitată la proces și prezența proiectantului. În acest litigiu se așteaptă a fi prezentată și o expertiză care să stabilească dacă problemele sunt cazate de sol sau dacă lucrarea a fost executată defectuos.

Artera ocolitoare Roman-Est a fost dată în funcțiune integral în luna mai a anului 2016, după lucrări care au durat șase ani, pentru a prelua traficul greu de pe strada Mihai Viteazul spre direcția Vaslui. Primul tronson, cel de la strada Cucutei până la drumul județean DJ 207A Roman – Luțca, a fost gata în 2013, în lungime de circa 1,7 kilometri, lucrare efectuată de Darcons SRL, care este în parametri și în ziua de azi. Tronsonul cu probleme, cel dintre DJ 207A Roman – Luțca și DN 2 – E 85, este în lungime de circa 4,7 kilometri și a fost realizat de firma Imrom. Conform datelor prezentate de autoritățile locale la inaugurare, lucrările pentru primul tronson au costat la acea dată circa 2,4 milioane de lei, iar cel de-al doilea alte aproape 6 milioane de lei. Problemele la cel de-al doilea tronson au început să fie semnalate la mai puțin de un an de la finalizarea lucrării.

 

 

 

 

Foto 1: facebook / Radar Roman Oficial

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0