Prima paginăActualitate

Artele marțiale, învățate de la experții chinezi

Dimensiune text

Un jandarm nemțean a învățat tainele artelor marțiale chiar de la chinezi. În perioada 13 – 31 mai, 60 de jandarmi au participat la un stagiu de pregătire în domeniul artelor marțiale, sub îndrumarea a trei instructori chinezi – experți în domeniul artelor marțiale -, din cadrul Trupelor Poliției Înarmate Populare Chineze.

 

 

Vineri, 31 mai, în prezența unei delegații oficiale din Republica Populară Chineză, a avut loc ceremonia de încheiere a stagiului de pregătire în domeniul artelor marțiale, care s-a desfășurat la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorgheni, din județul Harghita.

chinezi arte martiale 03062În cadrul ceremoniei, cei 60 de jandarmi care au participat la stagiul de pregătire au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marțiale. Dintre aceștia, 20 de jandarmi – inclusiv plutonierul major Ilarian Popa, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț – au fost apreciați în mod deosebit de către instructorii chinezi pentru rezultatele obținute și au fost recompensați cu certificate de excelență în domeniul artelor marțiale.

La finalul ceremoniei, sub îndrumarea instructorilor chinezi, jandarmii au prezentat o serie de exerciții demonstrative, în cadrul cărora au exemplificat procedee de lupte chinezești, exerciții de arte marțiale (demonstrații cu săbii) și demonstrații de luptă în stilul Sanda.

chinezi3Practicarea artelor marțiale contribuie substanțial la îmbunătățirea forței și abilității jandarmilor, la antrenarea în ceea ce privește capacitatea de autoapărare, dar și din punct de vedere psihologic.
Jandarmii au fost instruiți după modelul Trupelor Poliției Înarmate Populare Chineze, într-un stil de luptă fără armă. Din anul 2003 și până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Române au avut loc opt stagii de pregătire în domeniul artelor marțiale, desfășurate în baza bunelor relații de cooperare existente între Jandarmeria Română și Trupele Poliției Înarmate Populare Chineze.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0