Prima paginăReligie

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, premiată la Gala excelenței în asistența socială

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, premiată la Gala excelenței în asistența socială

Dimensiune text

 

 

În contextul Zilei mondiale a asistenței sociale, marți, 20 martie, la Ateneul Român, Colegiul Național al Asistenților Sociali, în parteneriat cu mai multe instituții publice și private din România și străinătate, a celebrat excelența în asistența socială pentru anul 2017, prin evidențierea celor mai implicați profesioniști.

Gala, prezentată și în acest an de Andreea Marin, a recompensat performanța și excelența celor care lucrează în acest domeniu. La eveniment au participat finaliștii celor 18 categorii, precum și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale. Pentru cele 18 categorii, au fost nominalizate 625 de persoane din întreaga țară, iar cele 250.000 de voturi online pe pagina http://gala.cnasr.ro au desemnat finaliștii care au intrat în etapa de jurizare.

„Pentru categoria asistentul social din domeniul incluziunii sociale și economiei sociale, premiul a fost acordat preotului Ilarion Mâță, inspector eparhial la Sectorul Social – Filantropic și președinte al Asociației «Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja». Deși este o recunoaștere a profesionalismului și devotamentului părintelui Ilarion, așa cum a afirmat pe scena Ateneului Român, rezultatul este o expresie vizibilă a ajutorului lui Dumnezeu și a sprijinului pe care îl oferă zi de zi, cu timp și fără timp, echipa de 70 de persoane angajate pe care o coordonează la Hârja, afirmând cu tărie implicarea din ce în ce mai vizibilă a Bisericii Ortodoxe în alinarea suferințelor tuturor persoanelor aflate în dificultate și nu numai”, precizează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Părintele Ilarion Mâță, reprezentantul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, câștigător la categoria asistentul social din domeniul incluziunii sociale și economiei sociale, a declarat: „Aducem sincere mulțumiri IPS Părinte Ioachim pentru dragostea părintească și sprijinul acordat Asociației «Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja» și tuturor activităților social-filantropice de pe cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului. În același timp, aducem recunoștință colaboratorilor eparhiei, preoți, credincioși, profesioniști în asistența socială și nu numai, cât și instituțiilor publice și private care au susținut nominalizarea mea și a asociației pe care o reprezint, pe tot parcursul procesului, de la votul online, până la premierea din data de 20 martie”.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0