Prima paginăReligie

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pregătește „Zilele Melchisedec Ștefănescu”

Dimensiune text

În perioada 14 – 20 mai, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului organizează ediția a XII-a a „Zilelor Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

 

 

Luni, 14 mai, Arhiepiscopia va organiza o conferință de presă în vederea prezentării programului manifestărilor. Marți, 15 mai, începînd cu orele 11,00, vor fi premiați elevii participanți la concursul național „Melchisedec Ștefănescu”, organizat de Școala 5 din Roman.

Tot în această zi are loc încheierea oficială a lucrărilor de restaurare a ansamblului arhitectural din Parcul Melchisedec și, totodată, inaugurarea acestui complex. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va organiza „Ziua Porților Deschise” la Fundația „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, care va consta în vizitarea complexului social-filantropic. Miercuri, 16 mai, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfînta Cuvioasă Parascheva” va avea loc Sfînta Liturghie și slujba de pomenire la împlinirea a 120 de ani de la trecerea în veșnicie a ierarhului român. Joi, 17 mai, sala de festivități a Seminarului „Sfîntul Ghoerghe” din Roman va organiza, începînd cu orele 14,00, conferința solemnă a preoților romașcani cu tema: „Episcopul Melchisedec Ștefănescu – 120 de ani de la nașterea în ceruri”, la care vor participa toți protopopii din cuprinsul Arhiepiscopiei.

Conferința, susținută de protopop Florin Aurel Țuscanu, va fi urmată de o lansare de carte și o expoziție foto documentară intitulată „Mărturii ale credinței”, care va cuprinde cărți și obiecte aparținînd episcopului Melchisedec Ștefănescu. Vineri, 18 mai, sînt programate activități social-filantropice în toate centrele sociale ale Eparhiei care își desfășoară activitatea sub patronajul Fundației „Episcop Melchisedec”. Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe” din Roman organizează manifestarea „Cultură, muzică bizantină și căile spirituale nemțene”. Programul zilei va cuprinde o conferință susținută de profesor universitar Florin Bucescu (Iași), începînd cu orele 12,00, care va fi urmată de un concert de muzică religioasă susținută de coralele seminariilor teologice din județul Neamț.

La Catedrala Arhiepiscopală va avea loc tot sîmbătă, de la orele 16,00, slujba vecerniei, oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. După liturghia arhierească, duminică, 20 mai, în jurul orelor 11,30, toți preoții romașcani vor veni la catedrală, de unde se va pleca în pelerinaj la mormîntul episcopului Melchisedec pentru o slujbă de pomenire și depunerea unor coroane de flori.

COMENTARII

WORDPRESS: 0