Arhiepiscopia Romanului face politică pe față

Arhiepiscopia Romanului face politică pe față

Dimensiune text

 

Cine spune că Biserica lucrează pentru credincioși, în slujba lui Dumnezeu, nu a fost prezent marți, 16 mai, la manifestările prilejuite de cea de-a VII-a ediție a Zilelor închinate marelui episcop Melchisedec Ștefănescu. În contextul viitoarelor alegeri locale, nu vom preciza în favoarea cui „lucrează” conducerea Arhiepiscopiei Romanului, pentru că, până la urmă, politicienii nu au comis niciun păcat, ei au fost doar prezenți la eveniment, poate chiar de bună credință, ca buni credincioși. În schimb, reprezentanții Bisericii au fost fățiș părtinitori, penibili în anumite momente, mai ales că la manifestări a participat un număr extrem de restrâns de credincioși, iar alegerile sunt abia peste o lună.

La Catedrala „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, centrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a oficiat o slujbă dedicată episcopului Melchisedec Ștefănescu, cetățean de onoare al Romanului, episcop și istoric român, politician, membru titular (din 1870) al Academiei Române, care s-a stins din viață în 1892. Toți preoții din zonă au fost prezenți la eveniment, alături de consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei Roman și conducerile Instituției Prefectului, Consiliului Județean și Inspectoratului Școlar. S-au spus rugăciuni, s-au premiat elevii merituoși și, bineînțeles, s-au acordat daruri și pentru oficialități. Câte puțin la fiecare, să ajungă la toți. Unii au fost mai bine lăudați, adică menționați.

A urmat o procesiune, în care preoții au stabilit care este ordinea creștin(easc)ă în care trebuie să se meargă de la Catedrală până la Fundația Melchisedec, acolo unde este înmormântat episcopul. Între timp, pe drum, puțini credincioși au mai urmat alaiul. La Fundație, oficialitățile au fost urcate pe podium, precum și persoane care nu au funcții, dar sunt implicate în campania electorală.

A urmat depunerea de coroane, unde, evident, există cutume, lumești, ce este de bun simț să fie respectate. La Arhiepiscopia Romanului nu trebuie sau nu se vrea. Pentru că e campanie electorală. La momentul depunerii coroanelor au asistat doar preoții și cei care le-au depus și doar câțiva credincioși, eventuali votanți. Cu toate acestea, preoții au refuzat să țină cont de ordinea firească a respectului pe care până și Biserica trebuie să îl acorde instituțiilor statului, mai ales că de acolo vin banii pentru plata oficială a preoților. Au dorit să schimbe ordinea, pentru a promova politicienii.

Au depus coroane, în ordine, următorii: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Consiliul Județean, Prefectura (care este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu, deci cu un rang mai mare decât Consiliul Județean), un candidat la alegeri, un parlamentar, Primăria Roman, Primăria Gârcina (locul unde s-a născut episcopul Melchisedec) și mai mulți reprezentanți ai clerului din subordinea Arhiepiscopiei.

De unde bine putem trage concluzia că Arhiepiscopia Romanului este stat în stat. Biserica are propriile reguli, pe care le aplică cum crede de cuviință credincioșilor.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 11
 • „…Noi suntem totdeauna cu orice stapanire / Si-o leganam cu stihuri cantate din Psaltire, / Crestinii cu crestinii, paganii cu paganii, / Ca Dumnezeu ne-alege sa ne cantam stapanii…” (Tudor Arghezi, „Cantare omului”).

 • Un eveniment special nu disco party (al unui grup care respecta memoria cuiva ).Cum organizezi evenimentul este atributul gazdei . Unii Oaspeti pesemene au venit cu cele lumesti (diavolul si codosii lui ) . Fratii stiu de ce …( frati nu in Domnul Isus ).

 • de ce te feresti sa dai si nume de preoti care la slujba de duminica tin adevarate discursuri electorale ,se stiu dar trebuie sa fie date publicitatii pentru a se sublinia a cata oara daca mai era nevoie duplicitatea slujitorilor bisericii care demult nu mai este ce a fost odinioara adica un leagan al credintei adevarate chiar un sprijin ,acum eun srl ieftin si prost ,1 leu o lumanare ,5,10 lei un pomelnic sau chiar mai mult ,in schimb au scazut preturile la inmormantari ,la nunti si botezuri au ramas aceleasi,stau si ma intreb peste maxim 10 ani cati enoriasi or sa mai fie prin biserici la slujba de duminica si sarbatorile peste an ,slujitorii ei unii sunt pur si simplu subjugati de darile catre arhiepiscopie iar altii nu au treaba cu biserica mai deloc sunt cu cele lumesti cu petrecerile cu agapele cu traficul de coonstiinta,alearga dupa inavutire ,dupa femei ,altii mai au si copii nelegitimi asa spune gura targului ,se cunosc oricum cateva cazuri ,in top parohia sfantul dumitru din cartier muncitoresc ,si pe la constantin si elena ,mai pe la sfantul gheorghe sase drumuri se stiu care sunt mentalistii si care preotii !!!

  • Parintii de la Sf Dumitru ,Sf Gheorghesi Sf Imparati sunt f.Ok.
   Cei cu abateri,ca desfranare,adulter,marturii mincinoase ,cluburi,concubinaj ,sunt la Climesti,Sf Stefan cel Mare la strana si cnv tare in exorcizari.

   Vin e a celor de sus ca i accepta pt bani.

   • aici este vorba despre alegerile de la ROMAN si nicidecum CLIMESTI ,nu are relevanta cat despre conduita celor de la sf.dumitru in speta parohul ,sf gheorghe cu scandalul recent dintre preoti cu cheile si mai sunt eu zic sa te mai documentezi si ai sa descoperi lucruri de natura infractionala si abateri de la morala crestina grave ,sunt trei tipi in roman care stiu pe fiecare in parte cu amanunte si chiar dovezi cauta-i si vei afla lucruri ,,marete „!!!!!

 • INTERPRETARI RAU VOITOARE STIMABILILOR

  nu mai scotociti fiecare gest fiecare vant dat de altii

 • Cu respect pentru dumneavoastră, cât si pentru votanții orașului Roman, trebuie sa ținem cont de faptul ca Biserica apreciază oamenii care nu fac rău semenilor. Domnul Micu pe care-l plângeți ca nu a fost băgat in seama a făcut mai mult rău, degeaba se tot afișează in campanie, ca un om apropiat de cetățeni .

 • Dumnezeu ne vrea smeriti,nu si prosti.Sunt convins ca lui Dumnezeu nu i place asa,dar cei care sunt in aceste situatii dovedesc lipsa de credinta si indepartarea de El.
  Sfanta Episcopie,nu face doar politica ci si blaturi cu cei care sunt ,,sfintiti,,si traiesc in concubinaje cum e pe la Sf Voievod Stefan cel Mare,cucei care vinartori in instanta si depun marturii mincinoase cum e unn ,,sfintit,,de la Climesti si ele sunt multe.
  Sfanta Episcopie probabil ca acum nu poate sa vada cat de vatamati sunt cei din preajma atnci cand din gura aceluias .aude de pe solee cv.si cand iese din biserica acelasi duce viata dubla.
  Pt.credinta in Dommul Iisus Hristos,Doamne,intervino Tu cu dreptatea Ta in viata si cugetul Unsilor Tai,ca stiu ca nici Tie nu _Ti place!

 • Domnul Micu nu este nici de plans, nici de laudat. Contracanditatul sau principal a fost de laudat, apoi de plans si acum iarasi de plans. Mai de plans suntem noi toti si inca si mai de plans este Biserica noastra, mult prea materialista si dispusa la compromisuri, iar in aceste conditii, mai cu seama in lumea de azi, cu un viitor destul de incert.

 • Umbla vorba prin targ precum ca Micu va pierde Primaria la ” mustata ” !!
  Chiar asa ? Pot romascanii sa voteze PSD ! PSD ?
  Chiar nu realizeaza romascanii ce inseamna PSD ?
  Din punctul meu de vedere ca primar Micu este superior.
  Sunt curios cine castiga…

 • Eh.. toti avem pacate. bine ar fi sa fie ca in epoca primara cand se marturiseau public. asa vom sti si noi cum se fac numirile de preoti la episcopie. cum ajung unii chiar asa din prima la parohii a-ntaia. se dau examene pentru acele parohii sau cum? ca vad nu se merge pe promovare. biserica are nevoie de o imagine pozitiva, nu mai iesiti in fata cu numiti prin pile si lichele fara pic de chemare. faceti curatenie in biserica si intre slujitori, trimiteti lichelele sa faca oleaca de pocainta la parohiile sarace sau in manastire si vom veni si noi sa ne curatim de pacate.