Prima paginăActualitate

Arestare preventivă pentru bărbatul reținut de polițiști la Roman pentru contrabandă

Arestare preventivă pentru bărbatul reținut de polițiști la Roman pentru contrabandă

Dimensiune text

Miercuri, 2 iunie, un bărbat de 47 de ani, din județul Suceava, a fost prezentat de polițiști Judecătoriei Roman, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, informează IPJ Neamț. În fapt, la data de 1 iunie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Roman au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa în municipiul Roman. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, echipajul de poliție l-a urmărit, iar, după aproximativ 700 – 800 de metri, autoturismul a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de peretele unei clădiri.

„În acel moment, conducătorul auto ar fi coborât din autoturismul avariat şi ar fi încercat să se sustragă, prin escaladarea unui gard, fiind prins și imobilizat de un echipaj mixt format din polițiști și jandarmi. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au descoperit, în interiorul acestuia, 9.463 de pachete de țigarete, fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. În cauză, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale. Cele 189.260 de ţigarete, în valoare de aproximativ 105.000 de lei, au fost ridicate, în vederea confiscării. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, după care Judecătoria Roman a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă, (…) dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 2 iunie 2021 şi până la data de 1 iulie 2021, inclusiv, a inculpatului Hasna Petru, aflat în stare de reţinere, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, prevăzută de articolul 270, alineatul 3, din Legea nr. 86/2006, modificată. Executorie (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea dispusă de Judecătoria Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0