Prima paginăActualitate

Arest preventiv pentru tânărul prins la Horia conducând o mașină furată

Arest preventiv pentru tânărul prins la Horia conducând o mașină furată

Dimensiune text

 

Duminică, 28 iunie, Judecători Roman a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr de 22 de ani, din județul Iași, după ce tânărul a fost prins de polițiști conducând un autoturism sustras, pe E 85, la Horia.

În fapt, sâmbătă, 27 iunie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Dulcești au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DN 2 – E 85, în localitatea Horia, din direcția Bacău – Roman. Întrucât conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din județul Iași, emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

„Verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta ar fi sustras autoturismul în cauză de pe raza unei localități din județul Iași”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În urma documentării activității infracționale, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului și furt în scop de folosință, după care duminică a fost prezentat  Judecătoriei Roman, care a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

„Admite, în parte, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) și, în consecință (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului Chifan Cătălin (…), sub aspectul comiterii infracțiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere (…), conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe (…), furt calificat (…), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28 iunie 2020 şi până la data de 27 iulie 2020 inclusiv. Executorie (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare (…)”,  se arată în încheierea Judecătoriei Roman.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0