Arest la domiciliu pentru minorul care și-a înjunghiat un coleg în parc

HomeActualitate

Arest la domiciliu pentru minorul care și-a înjunghiat un coleg în parc

Miercuri, 6 iulie, un minor de 17 ani a fost plasat de judecătorii Tribunalului Neamț în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, după ce acesta și-a înjunghiat un coleg de școală în zona inimii, marți, în Parcul Municipal din Roman. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț solicitaseră arestarea preventivă față de inculpatul Andrei Cozmin Viziru.

„ (…) Respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. (…) Ia faţă de inculpatul V.A.C., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (…), măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 8 iulie 2021 şi până la data de 6 august 2021, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în încheierea dispusă miercuri după-amiază de Tribunalul Neamț.

Fapta s-a petrecut marți, 6 iulie, în jurul orei 14, în Parcul Municipal. O dispută mai veche dintre cei doi, elevi la Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, unde aceștia învață la școala profesională, a degenerat după-amiază, în parc, unde tânărul de 18 ani, din comuna Cordun, a fost lovit în zona inimii cu un briceag de colegul său, de 17 ani, din comuna Dagâța, Iași. Transportat de urgență la spital cu ambulanța, rănitul a fost diagnosticat cu plagă înjunghiată hemitorace, în zona precordială, iar după operația de urgență a rămas internat în secția Chirurgie generală, în stare stabilă. Agresorul a fugit de la locul faptei, fiind identificat ulterior și reținut de la domiciliul său, din comuna Dagâța, județul Iași. Agresorul a fost prezentat miercuri instanței, cu propunerea arestării preventive, Tribunalul Neamț dispunând pentru acesta arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0