Aproape 90 de kilograme de trufe negre, confiscate de polițiști de la un bărbat din Oniceni urmărit în trafic

HomeActualitate

Aproape 90 de kilograme de trufe negre, confiscate de polițiști de la un bărbat din Oniceni urmărit în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a informat miercuri, 1 noiembrie, că, săptămâna trecută, polițiștii au confiscat aproape 90 de kilograme de trufe negre de la un bărbat din comuna Oniceni, urmărit în trafic în comuna Tupilați.

Astfel, la data de 25 octombrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce acționau pe linia protejării fondului forestier naţional, în jurul orei 16:30, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se deplasa în localitatea Tupilați.

„Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști, s-a procedat la urmărirea acestuia, pe o distanță de aproximativ un kilometru, autoturismul fiind oprit de polițiști pe un teren agricol. Polițiștii au precedat la imobilizarea conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Oniceni. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit cantitatea de 88,85 kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 66.000 de lei, care ar fi fost recoltate din fondul forestier fără a deține autorizație. Polițiștii au confiscat cantitatea de trufe și au predat-o specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0