Prima paginăActualitate

Aproape 400.000 de țigări confiscate de polițiștii nemțeni

Aproape 400.000 de țigări confiscate de polițiștii nemțeni

Dimensiune text

 

tigari-contrabanda-romani-1În urma acţiunilor desfăşurate de polițiștii nemțeni în anul 2016, au fost recuperaţi peste 245.000 de lei proveniţi din contrabanda cu tutun și alcool. Astfel, pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, sau desfășurat 158 de controale, în cadrul planului de acțiune ,,Smoke 2016”. În urma verificărilor efectuate la 651 de agenți economici, au fost înregistrate 67 de dosare penale privind comiterea a 70 de infracţiuni. Totodată, în cadrul planului de acțiune ,,Shut 2016” privind combaterea traficului ilicit de produse accizabile (alcool) au fost verificați 112 agenți economici, fiind constatate 11 infracțiuni în acest domeniu.

În anul 2016, polițiști nemțeni au recuperat 245.361 de lei din prejudiciul cauzat, fiind indisponibilizate 386.686 de țigarete și 149 litri de alcool. Pentru neregulile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 166 de sancţiuni, în valoare de 142.250 de lei.

„Prevenirea şi combaterea fraudelor financiare şi protejarea intereselor economice ale statului şi ale cetăţenilor reprezintă priorităţi de acţiune pentru Poliţia Română şi au ca scop asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri şi protecţia bugetului general consolidat. Poliţia Română, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, desfăşoară activităţi de prevenire și combatere a ilegalităților economico-financiare, în mai multe planuri de acțiune derulate la nivel național”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • PE GHERASIM POLITISTUL DE CE NU II FACETI NIMIC ARE ATITEA DOSARE SI E IN SISTEM VREA SA SE PENSIONEZE PE CAZ DE BOALA DAR TOT VINDE TIGARI CARE SINT ASCUNSE IN STAND PRINTRE HAINE DE PROVINIENTA UKRAINA SAU LA ST.DE PERNE UNDE ARE AL DOILEA JOB SAU LA MAGAZIN LA PILDESTI UNDE LATI MAI PRINS NU ESTE LEGE PENTRU EL SAU DECARTEAZA NU VEDE DIICOTUL SAU ANTI CORUPTIA PLECARI IN VACANTA DE UNDE ATITIA BANII CASA NOUA MASINI WW CAM MULTI BANI SE VEDE LA OCHI LA PUSCARIE CU EL SAU E TURNATORUL …….

  • Gogule…Ia dezvolta mai mult subiectul…Observ ca deja sti cam multe ! Hai , Goguleana , da din tine tot ce sti ! Nu tine in interior ( in tine ) ca iti dauneaza de boala , Gogule !
   Scrie mai detaliat despre Gherasim ( badge number : 1476 ) si ne ocupam noi de domnia lui. Te rog sa ajuti comunitatea ! Hai Gogule ! Hai curaj ! Transpira Gogule….

 • Rugam redactia sa se intereseze in numele cititorilor acestui ziar despre soarta acestor capturi .
  Care este drumul acestor tigari dupa ce sunt confiscate?
  Ce se intampla cu ele ?
  Unde sunt acum ? Ele se vand la licitatie dupa ce li se aplica un timbru legal ?
  Ar fi interesant sa aflam !!!