Prima paginăActualitateRoman

Aproape 30.000 de lei pentru activitatea ADI Aqua Neamț

Dimensiune text

Municipiul Roman trebuie să plătească, până la sfârşitul acestui an, 26.400 de lei către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamţ. Suma reprezintă contribuţia la patrimoniu şi cotizaţia municipiului Roman, în calitate de membru al Asociaţiei. Dacă municipiul Roman este cu plata la zi, Consiliul Judeţean Neamţ are o restanţă la plata acestor contribuţii care se ridică la 2.400 de lei. Pe lână restanţe, Consiliul Judeţean mai trebuie să plătească 46.800 de lei, bani aferenţi anului în curs.

Cotizaţia pe care fiecare unitate administrativ-teritorială o plăteşte către ADI Aqua Neamţ este calculată în funcţie de numărul de locuitori. Astfel, Consiliul Judeţean şi cele două municipii din judeţ au de plătit cele mai mari sume, în timp ce comunele au de plătit sume mai mici. Spre exemplu, cotizaţia comunei Cordun este de 3.600 de lei, în timp ce a comunei Bîra este de 4.800 de lei.

Această cotizaţie este folosită de ADI Aqua Neamţ pentru susţinerea activităţii, adică pentru plata chiriei sediului Asociaţiei şi a angajaţilor acesteia. Banii plătiţi către ADI Aqua Neamţ nu reprezintă contribuţie de cofinanţare a proiectului de apă şi canalizare derulat în judeţ.

ADI Aqua Neamţ cuprinde peste 50 de localităţi din judeţ şi este asociaţia cu rol de intermediar între administraţiile locale şi operatorul regional de apă, ApaServ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0