Aplicaţie pentru smartphone, pentru situaţii de urgenţă

HomeSocial

Aplicaţie pentru smartphone, pentru situaţii de urgenţă

 

DSU aplicatie situatii de urgentaMarţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat, pentru telefoanele mobile, aplicaţia DSU, care are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă prin accesul la informaţii, alerte şi educaţie. Aplicaţia poate fi instalată pe sistemele IOS şi Android, urmând, în timp, să fie disponibilă şi pe telefoanele ce folosesc Windows.

Aplicaţia poate fi descărcată, gratuit, din AppStore şi Google Play. DSU are patru componente: informare, alertare, raportare şi învăţare.

În secţiunea de informare, utilizatorii aplicaţiei vor găsi cele mai noi ştiri din domeniul situaţiilor de urgenţă, informaţii generale de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, serviciile de ambulanţă, SMURD şi Salvamont. Prin secţiunea „alertare”, aplicaţia va grupa într-un singur loc toate informaţiile despre situaţiile de urgenţă care apar pe teritoriul României, alerte meteo, alerte hidro sau drumuri blocate. Prin secţiunea „raportare”, populaţia are ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgenţă prin trimiterea de fotografii sau imagini video de la inundaţii, alunecări de teren, incendii sau accidente rutiere. În felul acesta, acţiunea serviciilor de urgenţă poate fi îmbunătăţită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la faţa locului.

Prin secţiunea „învăţare”, utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundaţii, incendii, acordarea primului ajutor şi măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puşi în faţa unei situaţii de urgenţă. Ca noutate, lecţiile vin şi cu teste, unde pot fi verificate cunoştinţele acumulate prin parcurgerea articolelor.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0