HomeEconomie

APIA eliberează adeverințe pentru fermierii care vor să acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenuri agricole – campania 2015 – că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN SA garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2015 şi a solicitat sprijin pentru măsurile de dezvoltare rurală. Totodată, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru măsurile de dezvoltare rurală, că beneficiul nu face obiectul excluderilor de la plată pentru schema de plată unică pe suprafaţă şi că se îndeplinesc condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA. Instituţia creditoare acordă beneficiarilor, conform reglementărilor sale interne, credite/facilităţi de finanţare în lei, pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente în procesul stabilit prin regulile proprii din suma prevăzută în adeverinţa eliberată de APIA. Fermierii care au accesat credite în baza adeverinţelor emise de APIA pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2015 vor putea accesa credite pentru dezvoltare rurală de la aceeaşi bancă de la care au obţinut creditul anterior.

Comentarii

WORDPRESS: 0