Prima paginăSanatate

Apel pentru donarea de sânge în cadrul campaniei „Romașcanii salvează vieți”

Apel pentru donarea de sânge în cadrul campaniei „Romașcanii salvează vieți”

Dimensiune text

În luna august, Primăria Municipiului Roman, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Neamț, desfășoară cea de-a șasea ediție a campaniei „Romașcanii salvează vieți”. Prin această inițiativă, Primăria Municipiului Roman dorește să încurajeze locuitorii orașului să doneze sânge și, totodată, să-i conștientizeze cu nevoia permanentă de produse sanguine din unitățile medicale. În cadrul acestei campanii a donat sânge și primarul Leonard Achiriloaei.

„Continuăm, ca în fiecare an, campania de donare de sânge «Romașcanii salvează vieți». Toată luna august este în desfășurare această campanie, susținută și promovată de către Primăria municipiului Roman. Am fost și eu să îmi fac datoria și am donat sânge pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru. Cu toții putem face acest lucru. Ni s-a spus că sunt din ce în ce mai puțini cei ce donează, dar vedeți că sunt din ce în ce mai mulți cei care au nevoie de sânge în diverse intervenții chirurgicale, parcă în ultimul timp s-au înmulțit și accidentele, de aceea îndemnul nostru este să susținem cu toții acest demers umanitar”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Primăria Municipiului Roman va oferi tuturor donatorilor, în cadrul derulării campaniei, carduri de acces valabile pentru trei intrări la ștrandul din interiorul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”. Campania se desfășoară în perioada 1 – 31 august, la sediul Punctului fix de recoltare Roman al Centrului de Transfuzie Sanguină Neamț din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal de Urgență Roman – Policlinică, pe strada Tineretului, nr. 28, etaj 2, telefon 0333-401.152. Programul pentru donare este în timpul zilelor lucrătoare, între orele 7.30 – 11.00.

Anul trecut, în cursul lunii august, pe perioada derulării proiectului „Romașcanii salvează vieți!” s-au înregistrat 197 de donatori de sânge, iar în 2019 – 223.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0