Apel pentru donare de sânge din partea Spitalului Roman

HomeSanatate

Apel pentru donare de sânge din partea Spitalului Roman

În această perioadă, sistemul sanitar se confruntă din nou cu o acută lipsă de sânge, situaţie ce ar putea conduce la deteriorarea stării de sănătate a unor pacienţi sau, mai grav, la pierderi de vieţi omeneşti. Astfel, reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman fac din nou un apel la solidaritatea umană, încurajând populaţia să doneze voluntar sânge.

„Stocul de sânge este critic și cazurile sunt din ce în ce mai complexe. Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară sunt amânate. Dacă sângele tău este sănătos, poți să salvezi chiar și trei vieți”, este apelul reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, puls regulat de 60 – 100 bătăi/ minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni – hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.

Donatorii de sânge se pot adresa Punctul de recoltare de sânge din Roman din cadrul Policlinicii, de pe strada Tineretului nr. 28, etaj 2, telefon 0333.111.135. Programul pentru donare este de luni până vineri, între orele 7.00 – 11.00.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0