Prima paginăEconomie

ApaServ Neamț, contraofertă pentru ca Romanul să nu plece la compania de apă din Iași

ApaServ Neamț, contraofertă pentru ca Romanul să nu plece la compania de apă din Iași

Dimensiune text

 

 

Discuțiile tot mai dese din spațiul public legate de renunțarea administrației publice locale la serviciile ApaServ Neamț și trecerea la operatorul de apă regional ApaVital Iași au produs rumoare la nivelul județului, compania de apă din Neamț urmând a avea probleme financiare dacă va pierde un client important ca Romanul. Prezent la Roman, în cadrul unei vizite de lucru, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, instituție ce are în subordine ApaServ Neamț, și-a manifestat joi, 19 aprilie, la rândul său îngrijorarea față de decizia Romanului de a alege un alt operator de apă și canal. În același timp, președintele Arsene a precizat că totul ține de modul în care managerul companiei ApaServ va ști să negocieze rămânerea Romanului ca și client.

„Am urmărit îngrijorat – trebuie să recunosc – demersul conducerii Primăriei Roman de a se desprinde din ADI Aqua Neamț și a începe negocierile cu ApaVital Iași. Am avut o discuție cu directorul ApaServ Neamț, Vlad Angheluță, și i-am spus că trebuie să înceapă de urgență discuțiile cu Primăria Romanului și să găsească o cale de negociere în care Romanul să rămână în ADI Aqua Neamț și un client foarte important al ApaServ. Eu cred că dacă se așează la aceeași masă și discută și negociază, se pot găsi soluții de a rămâne în aceeași formulă. Până la urmă este vorba de negociere, pentru că vorbim de o afacere”, a precizat președintele Arsene.

Pe de altă parte, în conferința de presă săptămânală, primarul Lucian Micu a declarat că are sprijinul tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, de a începe o negociere cu ApaVital, companie pentru care susține că are atuul unei constante în conducere de mai bine de 15 ani, precum și oferirea unui tarif mai scăzut decât cel perceput în prezent de ApaServ. Până la luarea unei decizii, primul pas îl reprezintă stabilirea condițiilor în care municipiul Roman se poate retrage din ADI Aqua Neamț și renunțarea la serviciile ApaServ.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • sam 3 ani

    prima masura pe care ar trebui sa o ia APASERV ar fi acceptarea urgenta a contractelor individuale de furnizare.pentru cei care au contorizare clasa B existenta pe casa scarii.
    in prezent se pune conditia ca nimeni din bloc sa nu aiba vreo datorie,ceea ce e marea greseala a contabililor de la Apaserv !

  • Nicu 3 ani

    Eu din articol inteleg fix asa: ca Arsene a venit la Micu sa il momeasca cu diverse promisiuni, cum a mai facut si altadata, ca sa nu plece Romanul de la Apaserv. Le este frica sa nu ramana Piatra fara banii romascanilor. Adica Romanul sa ramana si in continuare vaca lor de muls si sa aleaga pretul lor mare si serviciile proaste.